18:43, tor, 16. Apr

Na UM brez javnega naročila do novega audija A8





Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar je želel kupiti novega audija A8, v vrednosti približno 100 tisoč evrov. Nakup so na Univerzi v Mariboru želeli izpeljati brez postopka javnega naročanja, zdaj želijo pogodbo s prodajalcem prekiniti. Ob tem se sprašujemo, ali pravniki na mariborski univerzi ne poznajo Zakona o javnih naročilih ali pa so želeli postopek izpeljati “po svoje”?

Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar se je odločil za nakup novega avtomobila. Po naših informacijah pa oddelek za javna naročila o tem ni vedel nič. Nakup naj tudi ne bi bil predviden v finančnem načrtu univerze, predvsem pa UM ni izvedla postopka javnega naročila oziroma razpisa, kot je pri tovrstnih zneskih zakonsko določeno. Na UM smo naslovili tudi vprašanje ali je bilo izvedeno javno naročilo in kdo je vodil postopek javnega naročanja, na kar so odgovorili, da je postopek najema bil načrtovan kot pri zadnjem avtomobilu, “vendar zaradi drugačnih pogojev ni bil uspešen. Odgovoren je Mladen Kraljić, ki tudi rešuje nastal problem skupaj s Porsche-jem.” Dodali so še, da so “poskusili z najemom vozila kot se je to storilo za obstoječe vozilo pred 8 leti, vendar se je izkazalo, da to danes ni več mogoče in je potrebno tudi za tovrstne najeme na več let opraviti postopek javnega naročanja.” 

Ob tem se sprašujemo ali glavni tajnik Univerze v Mariboru, ki je sicer po izobrazbi tudi pravnik, tega res ni vedel, ali pa je razkritje medijev preprečilo nakup prestižnega avtomobila, v času, ko se zaposleni na UM borijo za svoje plače.

Po naših informacijah so želeli pri dobavitelju vozila prekiniti sodelovanje, kar so tudi potrdili: “Že pred dnevi smo poslali predlog za sporazumno prenehanje dogovorov.”

Audi A8, je po naših informacijah že v Sloveniji in čaka na prevzem, a ga – kot so odgovorili z univerze – ne bodo prevzeli, “ker ga ne moremo po takem postopku,” so dodali.

 

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.