19:31, sob, 27. Apr

Upokojenca zaradi goljufije ostala brez hiše





Upokojenca Silvester in Marija naj bi polovico svojega doma podarila, nato pa naj bi drugi del izgubila zaradi ponarejene pogodbe, so zapisali v Slovenskih novicah.

Na darilni pogodbi naj bi bila ponarejena podpisa

Zdaj naj bi morala novemu lastniku plačevati najemnino, so še zapisali in opisali njune težave. Doma sta pri Komendi v eni stanovanjski enoti dvostanovanjske hiše, v drugi enoti naj bi bil doma njun sin. Za novice sta povedala, da niso v dobrih stikih ter da naj bi bila v hudi stiski, saj sta izgubila lastništvo nad hišo, ob tem pa naj bi morala plačevati še nekaj sto evrov najemnine. Marija je povedala, da sta sinu pred časom želela pomagati, zato naj bi mu dala eno stanovanje v hiši, kasneje pa naj bi izvedela, da sta na zemljiški knjigi izvedela, da obstaja darilna pogodba, za katero pa trdita, da je nista nikoli podpisala. Silvester je prav jezno povedal, da jima je bila hiša ukradena. Na policijo pa sta zaradi tega podala ovadbo.

V preiskavi niso ugotovili, kdo je podpise ponaredil

Razložila sta, da naj bi na policiji ugotovili, da sta podpisa na darilni pogodbi ponarejena. Policija pa je junija 2017 na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani dala ovadbo zaradi suma ponarejanja listin (ter kršenja tajnosti občil), so še zapisali pri Slovenskih novicah. A storilca naj ne bi odkrili, čeprav sta Marija in Silvester ovadila določeno osebo. Storilec tako ostaja neznan, je pojasnila vodja okrožnega državnega sodišča Katarina Bergant.

Hišo zaradi stečaja sina prodali na dražbi

Težave pa so se nadaljevale po tem, ko naj bi sinu po katastru pripadla hiša, a on naj bi končal v stečaju. Stečajna upraviteljica pa naj bi nato v njegovem imenu tožila njegove starše, ki so ostali brez hiše.  Njun odvetnik je sicer ugovarjal, da Silvester sploh ni bil stranka izvršilnega postopka. In prav pri tem se zapleta. Silvester in Marija sta dokazovala, da je hiša njuna, ne pa od sina, a vseeno so hišo z obema stanovanjskima enotama prodali na dražbi.

Nov lastnik zahteva plačevanje uporabnine

Pri odkrivanju celotne zgodbe so pri Slovenskih novicah govorili še z direktorjem podjetja KLT Slavkom Mlakarjem, ki je dejal, da stanovalci zavračajo izročitev nepremičnine v posest, obenem pa jo hočejo brezplačno uporabljati.  Upokojenca Silvester in Marija bi morala zdaj podjetju plačevati uporabnino, kar naj bi v dveh postopkih ugotovilo sodišče v Kamniku, je novicam še pojasnil Mlakar.

Marija na tabletih, Silvester se jezi, vnuk ne dobi kredita za odkup hiše

In kaj delata zdaj Silvester in Marija? Marija uživa tablete za živce, Silvester pa je zamenjal tlakovce pred hišo in naj bi zaradi tega lastniku hiše moral plačati tri tisoč evrov kazni. Zdaj iščeta odvetnika, da bi ju rešil vseh teh težav. Ostala sta tudi brez Silvestrove pokojnine, saj naj bi mu jo zasegli. Eden od vnukov bi jima rad pomagal z odkupom hiše, pa pravita, da bi moral za to vzeti kredit.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.