01:05, čet, 2. Maj

Uradno odprtje 27. festivala Dnevi poezije in vina





27. festival Dnevi poezije in vina, ki med 21. in 26. avgustom gosti 18 pesnic in pesnikov iz 10 držav, je v polnem razmahu.

Raznovrstni kulturni dogodki so do zdaj že potekali na Petanjcih, v Ljutomeru, Medvodah, Štatenbergu, Ormožu, Krškem, Dornavi, Ljubljani ter v prestolnici dogajanja, na Ptuju.

Med drugim je bila včeraj, 23. avgusta, na Ptuju že prva festivalska Huda pokušnja!, ki je uspešno združila pogovor z vinarjem, pokušino vin in pesniško branje. Pokušino je vodil vinski publicist Jože Rozman.

FOTO: Matej Pušnik

Zvečer je na Vrazovem trgu ptujska vinska kraljica Lucija Kramer odprla Vinski oltar, kjer bo vsak festivalski večer mogoče pokušati različna vina. Letos prvič pa organizatorji predstavljajo tudi festivalsko vino, suhi chardonnay letnik 2022 vinske kleti Vinag 1847, preoblečeno v festivalsko podobo, ki bo (je) po ceni 12 eur na voljo na Vinskem oltarju.

Danes, v četrtek, 24. avgusta, bo ob 20.30 na Vrazovem trgu na Ptuju festival z javnim branjem Odprtega pisma Evropi slavnostno odprl avtor pisma britanski pesnik David Harsent. Odprtju bo sledilo Veliko pesniško branje gostujočih pesnic in pesnikov ter koncert skupine Batista Cadillac in koncert uglasbene poezije Aurélie Maurin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.