14:01, čet, 8. Jun

Uslužbenka DVK dobila izredno odpoved zaposlitve

Pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev na Državni volilni komisiji (DVK) Nina Mujagić je prejela sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja, so na komisiji za STA potrdili poročanje portala Siol.net.

Mujagićeva je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da bo najpozneje v enem tednu po 35 letih dela na volitvah brez službe. “Če kdo ve za kakšno službo, se toplo priporočam. Žal nisem ne v levi ne v desni politični opciji. Na pomoč,” je v četrtek zapisala na Facebooku.

Postopek še ni zaključen

Na DVK so za STA navedli, da je uslužbenka sklep o izredni odpovedi prejela na podlagi 110. člena zakona o delovnih razmerjih in 24. člena zakona o javnih uslužbencih. Poslan je bil 6. maja. Zoper omenjeni sklep je v skladu s 25. členom zakona o javnih uslužbencih možna pritožba v osmih dneh. “Ker postopek še ni zaključen, omenjenega primera ne moremo komentirati,” so še pojasnili na DVK.

STA še čaka na odziv Nine Mujagić in pojasnila o razlogih za izredno odpoved.

Razlog bi lahko bilo dogajanje pred volitvami, ko naj bi uslužbenka DVK v tisk dvakrat poslala glasovnice z napačnim logotipom.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav