21:08, sre, 24. Apr

Uspeh kariere v svetovnem pokalu za Nejo Dvornik

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Jasni na Slovaškem. Šampionka iz Kolorada je vpisala že 95. karierno zmago, 58. na slalomih. Druga je bila Hrvatica Zrinka Ljutić (+0,14), tretja Anna Swenn Larsson iz Švedske (+0,81). Dobro sta se odrezali Slovenki Neja Dvornik z 10. in Ana Bucik s 13. mestom.

Američanka je ujela še en mejnik, tudi po številu uvrstitev na slalomske stopničke je od danes rekorderka in sama na vrhu lestvice.

Shiffrin ima že 82 uvrstitev na zmagovalni oder na slalomih, sloviti Šved Ingemar Stenmark, s katerim je bila izenačena, pa 81.

Jasna je gostila osmi ženski slalom v sezoni. Do konca zime bodo na sporedu še trije, 11. februarja sledi Soldeu v Andori, 10. marca Are na Švedskem in finalni v Saalbachu v Avstriji 16. marca.

Na slalomskem vrhu sta se v dosedanjem poteku sezone izmenjavali dve tekmovalki. Slovakinja Petra Vlhova, ki je po sobotni poškodbi kolena v prvi vožnji veleslaloma končala sezono, je v tej zimi pred poškodbo zmagala na treh slalomih (Levi I, Courchevel, Kranjska Gora), Shiffrin pa se je pred vso konkurenco zavihtela na petih (Levi II, Killington, Lienz, Flachau in Jasna).

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.