13:40, pet, 3. Maj

Uspešen četrti 24 – urni vzpon na Martnico





Tudi letos je v Rušah potekal že tradicionalni 24 – urni rekreativni vzpon na Martnico, že 4. leto zapored, v organizaciji Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, društva Lira in Športne zveze Ruše. Začetek vzpona je bil, kot že leta doslej, pri hotelu Veter, kjer so se zbrali pohodniki, kolesarji in tekači, ter se začeli vzpenjati na 682 m nadmorske višine, na Martnico.

4. 24-urni vzpon na martnico (16)

24 urno akcijo so zaključili včeraj (6. junija) ob 16h. Pohodniki so prehodili 3 kilometre dolgo pot, za kolesarje pa so organizatorji izbrali 6 kilometrov dolgo traso. V 24h so se ljubitelji rekreacije in športa vpenjali od startne točke pred hotelom Veter do cilja na Martnici. “Kar 274 udeležencev se je udeležilo letošnje akcije. Kljub peklenski vročini so vsi udeleženci dobre volje premagovali pot. Skupno je bilo opravljenih 812 vzponov,” je povedal Ladislav Pepelnik, predsednik organizacijskega odbora in ravnatelj OŠ Janka Glazerja. K temu pa dodal, da kljub temu, da prireditev ni tekmovalnega značaja, so se nekateri izmed udeleženih borili za rekordne številke vzponov.

Med KOLESARJI so se najbolje odrezali:
1. Šenveter Miran 26 vzponov
2. Urnavt Janez 25 vzponov
3. Prevolšek Dejan 23 vzponov

Med KOLESARKAMI:
1. Štrukelj Ljuba 20 vzponov
2. Štabuc Danica 14 vzponov
3. Škof Barbara 10 vzponov

Med POHODNIKI:
1. Alpner Igor 18 vzponov
2. Debeljak Dejan 17 vzponov
3. Šmit Andrej 15 vzponov

Med POHODNICAMI:
1. Višič Breda 5 vzponov
2. Simona Avguštin 4 vzpone
3. Anastazija Mumul 4 vzpone

Med družinami je največ vzponov opravila družina Višič, ki so se povzpeli kar 26-krat, družina Brunčko je osvojila 12 vzponov, družina Gregorc pa 11.

V kategoriji do 15 let je največ vzponov opravil Hamer Jan, ki se je povzpel 14-krat, sledil mu je Višič Matej z 12-imi vzponi, tretji je bil Pečnik Denis z 11.

Najstarejša udeleženka je bila Anastazija Mumel, najstarejši udeleženec pa Henrik Rutnik. Vsako leto pa je prireditev tudi mednarodne narave. Letošnjo so s svojim obiskom počastili menihi iz indijskega samostana Gyoto in pevec tradicionalnih in modernih pesmi Tuphten iz Kathmanduja.

Na prireditvi so zbrali preko 3000€ donatorskih sredstev. “Zbrani denar bo šel za socialno ogrožene otroke šole in vrtca Ruše. Ob koncu bi se zahvalil GRS Maribor, gasilcem PGD Ruše, društvu šoferjev in avtomehanikov Ruše, osebju Hotela Veter in vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izpeljavi akcije. Zahvala tudi Občini Ruše, ki je bila pokrovitelj prireditve,” je dejal Pepelnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.