11:14, pon, 29. Apr

Uspešen začetek sezone Hokejskega centra Maribor





Igralci Hokejskega centra Maribor so v prvih treh tekmah lige EBLJ osvojili tri zmage in s tem potrdili, da je projekt na pravi poti.

S pristopom igralcev in pogoji dela je zadovoljen tudi strokovni vodja projekta, Aleš Burnik. “Igralci prihajajo iz različnih okolij in velik izziv je najti skupni imenovalec, saj različno pojmujejo točnost, red v garderobi in disciplino v igri. Napredek v disciplini, kakovostni treningi in velika želja po dokazovanju pa so že vidni na prvenstvenih tekmah, kjer je ekipa U-18 dosegla tri zmage,” je dejal Burnik.

1. informativni vikend hcm  (8)

Še pred nekaj meseci je bil projekt HCM pod vprašajem, saj ni bilo jasno, ali bodo zbrali dovolj igralcev za začetek projekta. Nato pa so začele deževati prijave tudi iz Srbije ter celo Bolgarije in ekipa je začela z delom. Uspelo ji je poskrbeti za nastanitve vseh igralcev ter vpis v želene šolske programe. “Vsi igralci so se uspešno vljučili v šolo. Nekateri v gimnazijske programe, drugi v tehnične, tretji v deveti razred osnovne šole. Sošolci so jih lepo sprejeli in jim pomagajo pri začetnih težavah v sporazumevanju. Fantje se bodo vse leto intenzivno učili slovenskega jezika, saj bodo le tako lahko sledili pouku in bili pri tem uspešni,” je poudarila Špela Bergoč, ki v HCM skrbi za uspešno vključitev igralcev v izobraževalne programe, in dodala: “Vključitev v program HCM je bila za mnoge odvisna od pridobitve štipendije za tehnično izobraževanje dijakov, ki prihajajo iz držav južnega Balkana. Pozitivno odločbo je dobilo sedem igralcev, kar jim krije bivanje v dijaškem domu in omogoča uspešno nadaljevanje šolske in hokejske poti.”

Nad prvimi rezultati projekta je navdušen tudi Andrej Verlič, član upravnega odbora HDK Maribor, pod okrilje katerega sodi HCM. “Rezultati projekta HCM na začetku prve sezone so presenetljivi. To potrjuje, kako pomembno je bilo, da v tem delu Evrope pričnemo s takšnim konceptom, ki igralcem omogoča združitev intenzivnega strokovnega dela in razvoja na področju hokeja in možnosti za šolanje v okolju, ki jih maksimalno podpira. Veseli smo, ker so se v program HCM že prvo leto vključili igralci iz različnih sredin. Pri začetku tega projekta smo uporabili vse dosedanje izkušnje, ki jih v Mariboru imamo z organizacijo prvenstev in drugih razvojnih projektov, ki smo jih že do sedaj vodili pod okriljem Hokejsko drsalnega kluba Maribor. Mislim, da smo večino hokejske javnosti prepričali, da je to, kar počnemo, dobro tudi za obstanek in razvoj hokeja v Sloveniji,” je dejal Verlič.

Da so v Mariboru pogoji za delo z mladimi dobri, potrjuje strokovni vodja Aleš Burnik, ki je zadovoljen tudi s pristopom igralcev. K temu pa dodal: “Zelo nas veseli, da gredo stvari po začrtani poti. V zadnjem mesecu je bilo s strani organizacijske in trenerske ekipe v projekt vložene ogromno energije, kar se odraža tudi v zadovoljstvu igralcev. Veseli nas, da se igralci v Mariboru odlično počutijo in se hitro privajajo na treninge in šolo. Naslednji korak bo dvig kvalitete dela s selekcijami HDK Maribor, ki niso vključene v program HCM, in povečanje števila igralcev v kategoriji malčkov.”

Pri projektu HCM ne bodo spali na dosedanjih lovorikah, kar je poudaril vodja Marcel Rodman. “Uspešen začetek je dokaz, da je projekt dobro zastavljen. Želim si, da bi še naprej izpolnjevali vse zastavljene cilje. Torej, da se projekt izvaja v celoti tako, kot smo si zaželeli, da imajo vsi posamezniki pogoje, ki smo jih obljubljali, ter da fante poučimo o vrednotah, ki so pomembne za uspeh v športu in življenju. Glede na to, da prihajajo iz različnih okolij, imamo pred seboj težko nalogo, saj se včasih tudi zelo podobni posamezniki ne znajo in ne zmorejo povezati v uspešno ekipo. Čaka nas še ogromno dela, vendar pa je z dobrimi športnimi rezultati vse lažje. V prihodnost gledamo z velikim optimizmom,” je dodal Rodman.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.