21:16, sre, 24. Apr

Uspešno izveden dogodek Simpozij Novo bogastvo

Permakulturni inštitut Maribor je v sklopu razpisa Mentorske sheme za socialna podjetja izvedel simpozij Novo bogastvo. Dogodek je potekal v Ljubljani v Kristalni palači.

simpozij (1)Simpozij novo bogastvo je javnosti predstavilo aktualne in v sedanjem času izjemno aktualne teme. Celostno je zaokrožilo posameznikove potrebe v sedanji moderni družbi. Poslušalce je nagovorilo, informiralo in hkrati spodbudilo k zdravemu načinu življenja in odgovornemu ravnanju nas vseh do okolja v katerem živimo. Opomnilo je, da z denarjem ni možno kupiti vse. Življenje nas na to hitro opomni in takrat se zavemo, kaj dejansko je bogastvo. Odlični in priznani predavatelji, so v svojih zanimivih predavanjih predstavili, različna področja, ki jih v vsakodnevnem življenju v moderni družbi zanemarjamo, so pa izjemnega pomena za našo kvaliteto življenja.

Na dogodku je bila organizirana tudi okrogla miza na temo kvaliteta prehrane v javnih ustanovah. Okrogle mize so se udeležili generalna direktorica direktorata za kmetijstvo dr. Darija Majkovič kot predstavnica iz MKGP, g. Franc Bogovič in g. Igor Šoltes oba EU poslanca, g. Edis Rujović kot kandidat za EU poslanca in g. Matej Kline direktor Permakulturnega inštituta Maribor.

“S simpozijem smo dosegli dve stvari na en mah. Najprej smo pod mentorstvom pomagali vzpostavit delujočo in optimizirano spletno stran za dogodek, objavili promocijske poste na družbenih omrežjih in uporabili metode prodaje, ki smo se jih naučili tekom mentoriranja. S tem smo teorijo lahko preizkusili v praksi in nekako utrdili znanje. Nato smo z dogodkom ozavestili in informirali zelo široko javnost. Od posameznikov do podjetij med katerimi so bila tudi socialna podjetja, pa vse do odločevalcev, saj smo na okrogli mizi gostili sedanje in potencialne evropske poslance ter direktorico direktorata za kmetijstvo dr. Darijo Majkovič. Kljub temu, da sta nam ostala še dva meseca in pol mentoriranja, smo že sedaj naredili veliko več kot lani v istem obdobju,« je strnil zadovoljstvo z
izvedbo simpozija in izvajanjem mentoriranja g. Kline.

Več si lahko preberete na : https://ambasadorzdravja.si/.

Logo_EKP_socialni_sklad_SLO_sloganlogo mgrt

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.