14:07, sob, 18. Maj

“Užival sem, ko sem poslušal krike,” je hladnokrvno dejal 13-letnik z obžalovanjem, da ni ubil vseh s seznama





13-letni učenec  beograjske Osnovne šole Vladislava Ribnikarja na Vračarju naj bi policiji hladnokrvno opisoval, kako je pobil učence, in izrazil obžalovanje, ker ni ubil vseh, ki jih je nameraval.

Najstniški krvnik, ki je sejal kri po osnovni šoli, je dejal:  “Žal mi je, da nisem ubil vseh s seznama. Užival sem, ko sem poslušal krike.” Potek svojega zločinskega pohoda naj bi opisoval zelo hladnokrvno.  Med drugim je dejal, da jih je hotel pobiti vse, a da mu je na dvorišču padel nahrbtnik z molotovkami, zaradi tega ni uspel, pišejo danes na portalu Dnevnik.hr.  Na portalu Kurir poročajo, da so neuradno izvedeli, da je fant govoril o svojih žrtvah brez kančka obžalovanja in brez sočutja. Izpostavil naj bi, da se je dolgo pripravljal na zločin, da je pripravljal načrt in da mu ni žal za ubitimi učenci.

Molotovke naj bi hotel vreči tako, da policija ne bi mogla v šolo in da bi lahko končal, kar je začel, naj bi še dejal, poročajo na obeh portalih. A ga je nato zgrabila panika in je menil, da je najboljše, da pokliče policijo.

Poročajo še, da je bil obseden z dokumentarnim filmom Ameriška tragedija, v katerem se vidi, da matere žrtev trpijo. Sam naj bi še povedal, da je imel težave, ker so ga v družbi zavračali. Portal Blic še poroča, da so jim viri dejali, da najstnik ni bil žrtev fizičnega nasilja, ampak naj bi imel občutek, da se otroci iz šole nočejo družiti z njim in da tega njegovi starši niso razumeli.

Policija mu je zasegla telefon, prav tako tudi računalnike, da bi ugotovili, ali ima na njih sledi načrtovanja. Več podrobnosti  je zapisano na Dnevnik.hr.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.