18:46, čet, 28. Mar

V Bistrici ob Dravi ostali brez bankomata





Krajani Bistrice ob Dravi so nas opozorili, da Nova Kreditna banka Maribor iz poslovnih prostorov nekdanje trgovine Klasek, odstranjuje tamkajšnji bankomat, ki je edini v njihovem kraju.

Odstranitev bankomata
Odstranitev bankomata

Po odgovore smo se obrnili na Občino Ruše in Novo Kreditno banko Maribor. Iz banke so nam odgovorili, da strokovne službe Nove KBM bankomat pred odstranitvijo redno spremljajo in v primeru, da je le ta nerentabilen, sprejmejo odločitev o odstranitvi. “Pri tem obvestimo najemodajalca in predvideno odstranitev komuniciramo tudi na lokaciji, kjer se nahaja bankomat v obliki obvestila. Ob tem naj poudarimo, da se bančništvo spreminja, da vse bolj narašča uporaba spletne in mobilne banke. V razvoj slednjih banka vlaga sredstva in znanje. Nova KBM je prav tako najbolj dostopna banka v Sloveniji, naši komitenti lahko koristijo več kot 800 bančnih točk. Vse pogostejša so tudi plačila na POS terminalih, ki jih večina vse pogosteje koristi,” so še sporočili iz banke in dodali, da se zavedajo, da se posameznikom spremembe včasih zdijo nepotrebne in stresne, a vendar te spremembe narekujejo stranke. “Dvigi gotovine na nekaterih bankomatih v Sloveniji že dlje časa upadajo, bankomati pa so nerentabilni. Umik teh bankomatov je logična poslovna odločitev,” so še dodali na koncu.

Odstranitev bankomata
Odstranitev bankomata

Prav tako smo se obrnili na Občino Ruše, saj nas je zanimalo, koliko so se zavzeli za občane in občanke oziroma krajane in krajanke Bistrice ob Dravi in pri banki “lobirali”, da bankomata ne odstrani. Odgovora zaenkrat še nismo prejeli, so pa dobili odgovor Nove Kreditne banke Maribor, kjer jim aktinosti občine Ruše niso znane. To dejstvo precej čudi, saj gre za degradirano območje, kjer so pred časom ostali brez trgovine, nato pošte in kot kaže, zdaj še bankomata. Kaže, da za občino Bistričani niso pomembni.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.