19:23, čet, 25. Apr

Blizu mariborskega Europarka načrtovano novo parkirišče in kolesarski nadhod





Blizu Europarka v Mariboru bodo v prihodnosti urejali prostor. Letos naj bi že začeli izgradnjo  novega kolesarskega nadhoda pri krožišču na Titovi cesti na južni strani trgovskega središča. Ob železnici pa bi uredili parkirišče park & ride. Spreminja pa se tudi podoba zemljišča v zasebni lasti, kje naj bi v naslednjih letih zgradili trgovine.

Ob turbo krožišču oziroma na vzhodnem kraku, kjer se s Titove ceste zavija na Pobreško cesto, bodo naredili kolesarski nadhod. Razpisno dokumentacijo ima Mestna občina Maribor že pripravljeno. Sam projekt je ocenjen na slabih 400 tisoč evrov, radi bi ga financirali s sredstvi trajnostne urbane strategije (TUS). Gradbeno dovoljenje je že, prav tako projektna dokumentacija, gradnja pa naj bi se začela še letos. V skupni dolžini 40 metrov bodo naredili manjkajoči del nadhoda, stebre so naredili že pri izgradnji cestnega krožišča in nadhoda na južnem kraku. Po južnem kraku se lahko prečka Titovo cesto iz smeri Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor proti Europarku. Tam pa še ni možnosti zavijanja proti centru mesta. To bo možno, ko bodo zgradili nadvoz z 80 metri kolesarske steze.
Tečejo pa že dogovori s Slovenskimi železnicami, da bi lahko ob železnici pri Europarku zgradili parkirišče s sistemom park & ride. Slovenske železnice so namreč lastnice zemljišča, kjer je predvideno.
Med Europarkom, nekdanjimi zapori in železniško progo pa je zasebno zemljišče, kjer zasebni investitor načrtuje izgradnjo novega trgovsko-poslovnega centra.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.