07:54, pon, 29. Apr

V boj za župana Maribora tudi Rižnar





S svojo listo in svojim županskim kandidatom se na lokalne volitve odpravljajo tudi predstavniki Združene levice. Nosilec liste kandidatov za mestne svetnike je Aleksander Županek, kandidat za župana pa Peter Rižnar.

Glede na spodbudni rezultat na evropskih in državnozborskih volitvah, smo se odločili kandidirati tudi na lokalnih, je povedal Rižnar. Temelji njihovega programa so:

– izboljšati transparentnost upravljanja s podjetij in javnimi financami
– čim bolj zmanjšati tveganja za korupcijska dejanja
– dvigniti kvaliteto sodelovanja s krajani in predstavniki mestnih četrti
– delati na principu konsenza z vsemi političnimi opcijami.

Županek in Rižnar

Županek, nosilec liste kandidatov za mestne svetnike, pa je povedal, da si želijo spremembe in razvoj mesta. Slednji, da ne sme biti takšen, ki bi izključeval druge politične opcije. Na listi so kandidati z različnih področij, med njimi tudi predstavnica romske skupnosti.

Kandidaturo Petra Rižnarja je na današnji tiskovni konferenci podprl tudi poslanec DZ Franc Trček, ki je ob tej priložnosti izpostavil, da so občine sistemsko leglo korupcije. “Mi smo stranka ludekov, ki kandidira z listo ludekov”, je dejal. Meni, da je v Mariboru dovolj znanj in resursov, da zato prihodnost v Mariboru je, jo je pa treba ustvarjati skupaj.

Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.