06:35, sob, 27. Apr

V Destrniku podprli sklep o podelitvi stavbne pravice za načrtovani dom starostnikov





Od leta 2006 tečejo razmišljanja o domu za starostnike v občini Destrnik. Zdaj pa so že bližje realizaciji, saj so leta 2011 sprejeli prostorski plan. Letos pa so sprejeli tudi občinski prostorski načrt, ki že zajema lokacijo doma. Junija pa je država objavila tudi razpis, na katerega bo Občina Destrnik lahko kandidirala.

Na 4. izredni seji občinskega sveta Občine Destrnik so potrdili sklep o podelitvi stavbne pravice za zemljišče, kjer bo stal dom starostnikov. To je bil tudi pogoj, da bo občina lahko kandidirala na državnem razpisu.

Kdo jo bo dobil, bo odločeno po občinskem razpisu za dodelitev stavbne pravice. Za sklep so glasovali vsi svetniki, razen predsednika društva upokojencev, ki je hkrati tudi občinski svetnik. Pri glasovanju se je vzdržal.

Za podelitev stavbne pravice je glasoval svetnik opozicije Branko Horvat, ki je sicer imel tudi pomisleke pri izbiri lokacije.

Že na seji in tudi na koncu nje pa je podžupan Destrnika izpostavil, da je lokacija že potrjena in da se pravzaprav o lokaciji, ki jo je omenil Horvat prej niso dogovarjali, niti je niso nikoli uradno predlagali.

Glede na to, da so z večino sprejeli sklep, bo občina pripravila razpis, preko katerega bodo izbranemu ponudniku podelili stavbno pravico.

Ocenjuje pa se, da bi v načrtovanem domu za starostnike imeli na voljo 150 postelj, kar bi dali na voljo tudi občanom iz drugih sosednjih občin, saj so skupne potrebe tega območja po županovih besedah še mnogo večje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.