12:03, sob, 27. Apr

V Dom kulture Lenart kmalu pride pesnikova žena, komedija, ki jo uprizarja gledališka skupina KD Pekre Limbuš





V Lenart prihaja komedija, ki polni dvorane in poskrbi za ogromno dozo smeha. Kulturno društvo Pekre Limbuš je namreč uprizorilo komedijo Toneta Partljiča ‘Pesnikova žena prihaja’. Zaigrali jo bodo tudi v Domu kulture v soboto, 9. marca 2024, ob 19. uri, v Domu kulture Lenart.

Komedija ‘Pesnikova žena prihaja’ sodi med nekoliko manj znana in posledično tudi manj igrana dela Toneta Partljiča. Nastala je leta 1989 v času razpada nekdanje skupne države. Osrednja tema komedije je zavist, ki je pogosto prisotna tudi v svetu kulture in umetnosti. Motiv zavisti v predstavi pooseblja literarna nagrada.

In če čisto malo še namignemo o vsebini, lahko povemo, da je osrednji lik komedije pesnikova žena, ki se na vse načine trudi, da bi njen mož, pesnik seveda, dobil nagrado, pri tem pa izbira prav posebna sredstva.

Partljič v »Pesnikovi ženi prihaja« prigodam iz vsakdanjega življenja, ki same po sebi niso humorne, pravzaprav so pogosto tragične, uspe vdahniti smešnost. Pričujočo igro je za pekrsko gledališko skupino priredil in aktualiziral režiser Gregor Antoličič. Igra, ki je nastala konec 80. let prejšnjega stoletja tako zaživi v današnjem času, ki ga zaznamujejo pandemije, družbena omrežja ipd. Aktualizacijo omogoča Partljičeva izbira osrednje teme – zavist, ki je prisotna v človeški družbi od »paleolita« vse do današnjih dni.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.