03:51, čet, 9. Maj

V Dravogradu sirena, a razmere še obvladljive





Pretok reke Drave v Dravogradu narašča, zato je regijski center za obveščanje iz Slovenj Gradca prebivalce, ki so se sami že dva dni pripravljali na možnost poplav, na nevarnost danes okoli 6.30 opozorili tudi s sireno. Kot je povedala županja Dravograda Marijana Cigala, je stanje zaskrbljujoče, a obvladljivo. Doslej je poplavilo eno hišo.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Po podatkih Dravskih elektrarn je pretok reke Drave pri hidroelektrarni Dravograd, to je kmalu po vstopu reke iz Avstrije v Slovenijo, ob 7.44 bil 1400 kubičnih metrov na sekundo.

Stanje je zaskrbljujoče, ni pa tako hudo kot leta 2012, je povedala Cigala. Doslej je narasla Drava, ki s tem zajezuje tudi pritok Meže, poplavila eno hišo, prebivalci so se umaknili. Zdaj pa se v Dravogradu bojijo, da bo poplavilo prostore tamkajšnje policijske postaje, ki so bili v nižjih delih objekta zaliti tudi v poplavah pred dvema letoma.

Dravograjska civilna zaščita je v pripravljenosti že dva dni, po besedah Cigale so izvedli vse možne preventivne aktivnosti, ljudem so razdelili veliko protipoplavnih vreč, poleg tega so občani tudi sami naredili protipoplavne nasipe.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.