01:23, ned, 5. Maj

V enotah ptujskega doma upokojencev omejujejo pohod koronavirusa





V nobeni od petih enot Doma upokojencev Ptuj se okužba z novim koronavirusom med stanovalci in zaposlenimi trenutno ne širi. To po besedah direktorice Jožice Šemnički velja tudi za enoto v Muretincih, kjer so ta teden zaznali prve tri okužene stanovalce. Potem ko so v ponedeljek testirali vse, med njimi doslej ni bilo novih okuženih.

FOTO: Dom upokojencev Ptuj

Kot je sporočila Šemničkijeva, so po ugotovitvi treh okužb v ponedeljek odvzeli brise 144 osebam, vsem stanovalcem in zaposlenim, kot so pokazali rezultati testiranj pri doslej prejetih 78 testih, pa se okužba za zdaj ni razširila ne med stanovalci in ne med zaposlenimi.

Potrjene nove okužbe v Kidričevu, v enoti Koper in Juršenci brez okužb

Je pa na novo potrjena okužba pri stanovalcu enote v Kidričevem, pri katerem so okužbo odkrili v bolnišnici, zato so po odločitvi zdravnika tudi tam danes testirali 61 stanovalcev in 29 zaposlenih. V enotah v Kopru in Juršincih doslej niso zabeležili okužbe, v njihovi matični enoti na Ptuju je trenutno v rdeči coni 44 stanovalcev, zaradi okužbe ali stika z okuženimi pa je odsotnih tudi 41 zaposlenih. Med trenutno 666 stanovalci v vseh petih enotah ptujskega doma je tako na današnji dan po besedah direktorice okuženih 65 stanovalcev, od katerih jih je 18 v bolnišnicah, 47 pa v rdečih conah domov na Ptuju in v Muretincih.

“V zadnjih 24 urah na srečo nismo beležili smrtnega primera, so pa zaradi poslabšanja stanja v bolnišnico sprejeli štiri stanovalce, medtem ko se trije že vračajo v svoje sobe,” je še dodala Šemničkijeva. Ob tem je povedala, da se tudi na račun varstva otrok povečuje odsotnost osebja, kaže pa na izboljšanje razmer glede okužb, saj se je ena delavka danes že vrnila na delo.

Razmere nekoliko blaži dejstvo, da jim je tik pred izbruhom okužbe uspelo zaposliti 14 novih sodelavcev iz ukrepa dodatnih zaposlitev, ki jih omogočajo protikoronski ukrepi. V ponedeljek sta z delom začeli še dve dodatni diplomirani medicinski sestri.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.