19:42, tor, 7. Maj

V finale Sakkarijeva in Petersonova





V finale našega največjega ženskega turnirja, ki bo danes ob 10.30, sta se uvrstili Maria Sakkari (GRE) in Rebecca Peterson (SWE).

Maria Sakkari
Maria Sakkari

V prvem polfinalnem srečanju je Srbkinja Doroteja Erić vsilila favorizirani 19-letni Grkinji igro ekstremno rotiranih žog, ki je njena najmočnejša stran. Erićeva je dobila prvi niz z 6-4 in povedla v drugem, vendar ji je za popolno presenečenje zmanjkalo moči. Dva tedna težkih tekem brez prestanka sta terjala svoj davek. V nadaljevanju je prišla do izraza boljša telesna pripravljenost mlade Grkinje, ki je prevzela pobudo ter dobila drugi niz s 6-2 in tretjega 6-3.

Rebecca Peterson
Rebecca Peterson

V drugem srečanju je Švedinja Rebecca Peterson opravičila vlogo favoritinje. Prvi niz proti Hrvatici Emi Mikulčić je dobila gladko s 6-1, v igri polni neposrednih točk iz osnovne linije. V drugem nizu se je Hrvatica prilagodila na izjemen tempo, ki ga je diktirala Švedinja, začela tudi sama dosegati vse več neposrednih točk iz vseh položajev in zmaga Švedinje nenadoma ni bila več gotova. V zaključnih igrah drugega niza so gledalci spremljali vrhunski tenis, zmaga pa je vseeno pripadla Švedinji z rezultatom 7-5.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.