00:16, ned, 19. Maj

Najboljši slalomski rezultat kariere: Ana Bucik v finalu napredovala, končala tik za najboljšimi





Po sobotnem veleslalomu v Kranjski Gori so se najboljše alpske smučarke danes na podkorenski strmini pomerile še v slalomu za svetovni pokal, za 58. Zlato lisico.

Še petič v tej sezoni je slalom dobila Slovakinja Petra Vlhova, za 23 stotink sekunde je premagala Švicarko Wendy Holdener, ki tako ostaja brez slalomske zmage. Vrhunsko je nastopila tudi ena slovenska predstavnica v finalu. Ana Bucik, ki je zasedla peto mesto (+1,65), kar je njena najboljša slalomska uvrstitev v karieri.

Vlhova je prikazala najboljšo drugo vožnjo in se na slalomski tekmi za svetovni pokal prebila pred Holdenerjevo. Ta je pred drugo vožnjo vodila za 0,08 sekunde pred Slovakinjo. Swenn Larssonova se je na stopničke prebila s sedmega mesta po prvi vožnji.

Mikaela Shiffrin odstopila

Tri mesta je v drugi vožnji pridobila tudi edina slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik, na koncu je zaostala 1,65 sekunde, in s tem zabeležila svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu doslej. Pred tem je to bilo šesto mesto v slalomu v Jasni marca lani.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Mikaela Shiffrin, je v zaključku druge vožnje, potem ko si je v zgornjem in srednjem delu privozila veliko prednost pred takrat vodečo Swenn Larssonovo, povozila količek in odstopila. Po prvi vožnji je bila tretja.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.