11:48, pet, 17. Maj

V gozdu zapustili psa, niti po več klicih delavcev niso prišli ponj





“Danes pa ne morem biti tiho!” je zapisal na Facebooku Sašo Benedik in v nadaljevanju zapisal, da je neka ženska v gozdu pustila psa in da se niti na prigovarjanje delavcev nihče ni vrnil ponj.

Sašo je zapisal, da dela v gozdu, kjer je delo večkrat že samo po sebi nevarno ter da nekaterim kljub vsem opozorilnim znakom, triopanu in več trakovi čez poti še vedno ni jasno. Zapisana zgodba je nelektorirana. “Kolikorat moraš na lastno rit gledati kje imaš čas gledati še za ostalimi. Dobro to je eno ampak namen tega pisanja ni o neupoštevanju teh pravil (dobro malo je tudi) Ženska je prišla z psom ravno v času nakladanja izza hrbta. Vsakdo ve kako je ko te nekdo preseneti. Po napotitvi nazaj se je uprla češ ona bo šla s psom mimo in nihče ji tega ne bo onemogočil. Pravila so za vse! 5 minut krega, klic na gozdarsko inšpekcijo.” je opisal, kaj se je dogajalo v gozdu pri njihovem delu. Ženska, ki je prišla za njimi v gozd, naj bi nato jezna odšla, psa pa kar spustila s povodca in ga pustila pri delavcih, saj ji ni sledil, ampak se je vrnil do strojev.

Pes se je smukal okoli strojev, delo ni bilo varno

Delavci se niso mogli ukvarjati s psom, ampak so želeli nadaljevati delo. Pes se je smukal okoli strojev, zato to ni bilo varno. “Hitro mi je prekipelo da bom gledal na cucka kje se valja pod strojem. Stopim do psa ter ga odpeljem malo stran od stroja ter povodec zataknem za vejo. Bo že prišla nazaj ponj. Ker po eni uri ni bilo nikogar je oče našel telefonsko in poklical da pridejo po psa. Oglasil se je moški ki je dejal naj ga pripelje do njega domov. Ja prov gotov ti bom psa sredi šihta pripeljal na dom! Kar sam pridi po psa. Pridem za 10min reče,” je Sašo opisal naprej.

Niti po več urah ni nihče prišel po psa

A tudi po eni uri se ni nihče vrnil po psa, zato so lastnika ponovno klicali in ta naj bi dejal, da bo prišel po desetih minutah. “Tokrat oče doda da v nasprotnem primeru če ne pride po psa kliče v zavetišče. Ja kaj mislite? Po psa ni prišel oče pa ga je še 3x klical in vsakič pridem čez 10 min,” je opisal klicanje lastnika, naj vendarle pride po psa.

Psa so sami odpeljali do veterine, od tam pa gre v zavetišče

Po več urah, ko so končali delo, so psa odpeljali na veterino na Tenetiše. Sašo je zapisal: “Od tam dalje pa odhaja v zavetišče. Prav upam da ga nikoli več ne vidijo! Vsak odgovoren lastnik bi TAKOJ PRIŠEL po svojo žival pa naj bo to pes, riba ali hrček. Resnično sramota!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.