09:37, čet, 16. Maj

V Gradcu umrla 17-letna Slovenka, domnevno zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina





V avstrijskem Gradcu je prejšnji teden umrla 17-letna Slovenka, domnevno zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina, ki ga je vdihovala iz bombic za smetano, danes poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung na svoji spletni strani.

Vir: pixabay.com

Najstnica je domnevno vdihovala didušikov oksid iz več bombic, ki se uporabljajo za stepanje sladke smetane, kar je botrovalo pomanjkanju kisika v njenem telesu. Dekle so v stabilnem stanju prepeljali v pediatrično kliniko, kjer je kasneje umrla, je za časnik potrdil Hansjörg Bacher s državnega tožilstva v Gradcu.

Bila je pri prijateljici

Najstnica je bila na obisku pri prijateljici. Tam se je onesvestila, po oživljanju pa so jo v stabilnem stanju prepeljali v pediatrično kliniko. Dan kasneje je umrla.

Preiskovalci so v stanovanju našli pet praznih kapsul za stepanje smetane. 17-letnica naj bi vdihovala smejalni plin iz treh od njih. Zasegli so tudi marihuano. Za dekle so odredili obdukcijo in toksikološke preiskave, je še povedal Bacher.

V večjih deluje kot narkotik

Didušikov oksid, znan tudi kot smejalni plin ima v manjših odmerkih omamen učinek, v večjih pa deluje kot narkotik. Po pisanju časnika Kronen Zeitung zdravniki zvarijo pred nevarnim trendom uživanja tega plina.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.