21:39, čet, 2. Maj

V Henklu odprli razvojni center





V mariborskem Henklu so danes slavnostno odprli nov razvojni center. Vanj so vložili okoli 3 milijone evrov. Kot sta na otvoritvi poudarila direktorica Henkla Maribor Melita Ferlež in mariborski župan Andrej Fištravec, center ni pomemben zgolj za podjetje, temveč tudi za mesto.

henkel 1

V mariborskem Henklu, ki je sicer del nemškega koncerna, so zadnjih 5 let v razvojne aktivnosti vložili okoli 42 milijonov evrov. Kot je pojasnila dir. Melita Ferlež, sledijo trajnostnemu razvoju: “Odlično sodelujemo z mariborsko univerzo. Prav od tam prihaja večina od približno 50 ljudi, ki delajo na vseh področjih našega kompetenčnega centra“. V novem razvojnem oddelku bodo nastanili tudi nekaj nemških sodelavcev ter tako v Maribor preselili določene naloge razvojnega oddelka v Nemčiji. Po mnenju Ferleževe bodo s tem pomagali njihovemu (mariborskemu), kakor tudi nekaterim drugim Henklovim lokacijam. V mariborski enoti je trenutno zaposlenih 560 ljudi, ob tem pa je Ferleževa še poudarila, da sodelujejo s številnimi lokalnimi podjetji, kar skupno omogoča delo dvakrat toliko ljudem.

henkel 2

Mariborski župan Andrej Fištravec je ob otvoritvi izrazil veselje, da se v tako velikem mariborskem podjetju pišejo pozitivne zgodbe: “Vsako podjetje, ki investira v razvoj pomeni, da verjame vase in da ima prihodnost. To pomeni, da Henkel ni prišel pred leti v Maribor zato, da bi izčrpal Zlatorog, ampak zato, da naredi novo zgodbo in v teh letih je naredil veliko novih zgodb.

henkel 3

Piko na i današnji slovesni otvoritvi, pa je dodal direktor Carinskega urada Maribor Dušan Šafarič, ki je Ferleževi predal potrdilo pooblaščenega gospodarskega subjekta. Gre za najvišji status, s katerim se podjejte uvrsti med t.i. elito. Predvsem pa bodo s tem statusom hitreje lahko opravili carinske postopke na mejnih prehodih.

novi henklov center

Podrobnosti v oddaji Občinski informator jutri ob 18.30 na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.