06:28, sre, 24. Apr

VIDEO: V Hočah občinski svet prevzeli otroci





Sejna soba občine Hoče-Slivnica je tokrat izgledala nekoliko drugače. Že tretje leto zapored so jo za en dan zavzeli osnovnošolci, ki so svojo novo, odgovorno vlogo, sprejeli z vso resnostjo.

Otroški občinski svet
Otroški občinski svet

Učenci Osnovne šole Dušana Flisa Hoče in Osnovne šole Franca Lešnika – Vuka Slivnica so sodelovali na seji otroškega občinskega sveta, ki jo je vodil župan občine Hoče – Slivnica, Marko Soršak. Tematika letošnjega občinskega sveta je bila Branju prijazna občina, saj bo občina Hoče -Slivnica v tem letu sodelovala v natečaju za pridobitev tega naziva. Osnovnošolci so tako, kot njihovi starejši “kolegi”, na široko razpravljali o tej temi in podajali predloge, ki bi približali in izboljšali bralno kulturo vseh občanov. Osnovnošolci so na občinsko sejo prišli pripravljeni in tako županu argumentirano podali svoje predloge.

Osnovnošolci so priložnost izkoristili tudi za to, da so bili slišani od odraslih, saj so mnenja, da so v vsakdanjem življenju premalo. Prav tako si želijo večje participacije pri odločanju o skupnih občinskih temah, saj imajo veliko idej, ki bi lahko pripomogle h kvalitetnejšemu življenju v občini. Nad predlogi je bil navdušen tudi župan.

Osnovnošolci pa so pri podajanju predlogov in širši debati “novega” občinskega sveta, pokazali predvsem veliko mero zrelosti in politične, ali če hočete, socialne olike, saj so nastopali zelo spoštljivo in pozorno poslušali vse podane predloge, predvsem pa pri debati uporabljali smiselne argumente, brez poskusov diskreditacije drugače mislečega. Tako bi lahko bili v tem marsikateremu odraslemu svetniku za zgled. Sicer pa so takšni dogodki smiselni tudi za politično vzgojo mladine, ki je trenutno do političnih vprašanj in udejstvovanja precej indiferentna s čimer se strinja tudi ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.