05:56, pet, 29. Mar

V Hočah obnovili balinišče





Danes so v okviru projekta LAS lastovica, katerega nosilec je občina Hoče-Slivnica, otvorili obnovljeno balinišče v Hočah, ki leži v neposredni bližini tamkajšnje osnovne šole in športne dvorane.

Predsednik balinarskega kluba Štefan Harič je z obnovo izjemno zadovoljen in hvaležen občini, ki že vrsto let skrbi za balinarsko igrišče in klub. “Balinišče je za občino izjemno pomembno, saj je v središču športnega dogajanja, kjer se druži več generacij. Sicer je balinanje nekako šport starejših, kar pa si želimo spremeniti. Jasno pa je, da nas čaka težka naloga, saj mediji o balinanju praktično ne poročajo, šport se ne pojavlja niti na spletu oziroma socialnih omrežjih. Prav zato smo občini še toliko bolj hvaležni, da tako lepo skrbi za balinišče,” pove Harič in doda, da so prav takšni dnevi odprtih vrat, ki so se zgodili danes ob otvoritvi prenovljenega balinišča odlična priložnost, da se s športom spoznajo tudi mladi.

Prenovljeno balinišče v Hočah so preizkusili tudi šolarji
Prenovljeno balinišče v Hočah so preizkusili tudi šolarji

Sicer balinarski klub Hoče šteje skoraj 60 članov, ki so na igrišču aktivni 3 do 4 krat tedensko. Približno 17.000 eurov visoka investicija je ob igrišču prinesla novo asfaltno podlago, obnovljene nosilne stebre strehe igrišča in nove balinarske krogle ter športne torbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.