15:30, ned, 5. Maj

V Hočah obnovili zobno ambulanto





V zdravstveni postaji Hoče, ki sodi pod okrilje Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, so danes odprli obnovljeno in sodobno opremljeno zobno ambulanto. Dobrodošla pridobitev je tudi novi prostor na dispanzerju za šolske otroke za potrebe izolacije.

vir: ZD MB
vir: ZD MB

Hoška zobna ambulanta je bila zaradi potrebne obnove začasno preseljena v Zdravstveno postajo Slivnica, 3. januarja 2017 pa bo preseljena nazaj v obnovljene prostore. Kot so povedali v mariborskem zdravstvenem domu, so bili prostori v celoti obnovljeni in na novo opremljeni.

V Hočah imajo tudi ambulanto za šolske otroke in mladino, kjer imajo poslej tudi prostor za izolacijo. “Pridobitev novega prostora je za ambulanto velik doprinos, saj bo omogočil ločitev pacientov z nalezljivimi boleznimi od ostalih pacientov. Ob pridobitvi prostora je omogočeno tudi, da bo imela ambulanta za šolske otroke in mladino ločen vhod in ne bo več mešanja otrok in mladostnikov z odraslimi pacienti,” pojasnjujejo v zdravstvenem domu.

Investicijo prenovljene zobne ambulante so pokrili z lastnimi sredstvi, občina Hoče-Slivnica pa je dala v uporabo garsonjero, v kateri so uredili izolirno sobo. Vrednost obeh investicij z vso opremo je bila 50.000 evrov.

Skupaj z občino Hoče – Slivnica kmalu načrtujejo še obnovo kotlovnice v tej zdravstveni postaji. “V skladu z novim energetskim zakonom je treba do leta 2018 obnoviti kotlovnico. Ta je bila zgrajena sočasno z izgradnjo objekta. V kotlovnici je zastarel gorilnik in procesi izgorevanja niso več skladni z omenjenim zakonom, posledično s tem je povečano tudi onesnaževanje okolja in so težave s skladnostjo emisij,” so pojasnili v zdravstvenem domu. Prav tako se v prihodnosti načrtuje obnova fasade in kletnih prostorov.

Lani so tudi odprli novi zdravstveni postaji v Slivnici in Račah. V Račah poleg referenčnih ambulant družinske medicine, patronažne medicinske sestre in mobilnega laboratorija že deluje tudi zobna ambulanta. V Slivnici pa bo slednja začela delovati 3. januarja 2017.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.