13:54, ned, 14. Apr

V iskanje pogrešane deklice se je vključila tudi slovenska policija

V naselju Banjsko Polje v srbskem mestu Bor od torka, 26. marca 2024, pogrešajo dveletno deklico Danko Ilić. Če imate kakršno koli informacijo o njenem izginotju, lahko to sporočite tudi slovenski policiji, so zapisali na spletni strani.

Deklica je visoka 85 cm. Ima rjave lase in oči. Ko je izginila, je imela oblečeno olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate.

Ponoči in podnevi je območje Bora preletaval helikopter, okolico Banjskega polja pa so policisti preiskovali z droni. Na kraju je več kot tisoč ljudi, med njimi policija, žandarmerija z iskalnimi in reševalnimi psi, gasilci, pripadniki gorske reševalne službe, lovci in občani. Uporabljajo se tudi brezpilotna letala in helikopterji, v iskanje pa so se vključili tudi borski rudarji.

Srbska policija je 26. marca prvič aktivirala sistem Najdi me (Amber Alert), namenjen nujnemu obveščanju javnosti v primeru pogrešanja mladoletne osebe.

Zaenkrat o pogrešani deklici še vedno ni nobenih sledi, zato srbska policija prosi za pomoč vse, ki bi karkoli vedeli o njej, njenem morebitnem nahajanju ali okoliščinah izginotja. Če imate kakršno koli informacijo, lahko pokličete interventno številko slovenske policije 113.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.