18:22, ned, 19. Maj

V Jarenini se danes pričenja nogometni počitniški kamp





Občina Pesnica že drugo leto zapored v Jarenini v okviru projekta SLOVENIJA KAMP 2016 za mlade nadebudne nogometaše organizira nogometni počitniški kamp.

Nogometni kamp v Jarenini 2015
Nogometni kamp v Jarenini 2015

Med 4. in 8. julijem se bo tako v 14 različnih krajih po Sloveniji, tudi v Jarenini, več kot 550 otrok podilo za nogometno žogo. Otroke in izkušene trenerje čaka pet dni nogometa, igre in veselja, v soboto pa zaključna prireditev.

Otrokom želijo ponuditi kvalitetno preživljanje prostega časa

Nogometni kamp v Jarenini sicer poteka že drugo leto zapored. Letos ga bo obiskalo 59 mladih nogometašev. “V vseslovenskem projektu sodelujemo že drugo leto in lahko rečem, da počasi približujemo otrokom in okolici tisti del nogometa, ki se je nekje, v poplavi interneta, izgubil. V klubu NK Jarenina Pesnica s tem projektom uresničujemo cilje, ki jih imamo zapisane, namreč, otrokom ponuditi kvaliteten prosti čas skozi šport in način življenja, ki je malo odmaknjen od današnje tehnike in tempa,” je ob tem dejal Jani Sajko, vodja nogometne šole v Jarenini. “V Jarenini smo ponosni, da lahko sodelujemo, saj si tudi preko takšnih akcij rišemo pot na nogometnem zemljevidu, ki se, če nisi dovolj angažiran,” še dodaja Sajko.

SLOVENIJA KAMP 2015
SLOVENIJA KAMP 2015

Več kot 550 otrok bo tako na nogometnih igriščih po celotni Sloveniji pod vodstvom izkušenih trenerjev tudi letos izvajalo enoten nogometni program. Ta je pripravljen na osnovi izkušenj in znanj nosilcev največjih trenerskih nazivov, ki v Sloveniji delajo z mladimi nogometaši. Z izbranimi nogometnimi vsebinami, bodo otrokom predstavili osnove nogometne vadbe. Tako bodo lahko otroci glede na predznanje in starost optimalno izkoristili čas na kampu.

Kamp Jarenina 2015
Kamp Jarenina 2015

Čas, ko se otroci ne bodo neposredno ukvarjali z nogometno vadbo, bodo zapolnili z animacijskimi aktivnostmi, dnevnimi obroki, obiski ambasadorjev in pokroviteljev. V okviru letošnje animacijske rdeče niti pa bodo otroci spoznavali države udeleženke evropskega nogometnega prvenstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.