23:29, tor, 30. Apr

V kabinetu župana Saše Arsenoviča nevzdržno





Po objavi članka o razrešitvi Srečka Đurova z direktorskega mesta se je na nas obrnila uslužbenka kabineta župana Saše Arsenoviča ter opisala nevzdržne razmere in pritiske vodje kabineta Jelke Vrečko ter podžupana Sama Petra Medveda.

Neprimerno vedenje 

“Že dlje časa smo morali prenašati neprimerno vedenje vodje kabineta Jelke Vrečko, doživljale smo celo besede, kot so “tu bi bilo treba koga ustreliti” in tako dalje,” nam je nelagodno razlagala uslužbenka iz kabineta župana Saše Arsenoviča, ki želi biti neimenovana, saj se boji za službo, dokler ne najde nove.

Na omenjeno se je za naš medij odzvala Jelka Vrečko: “Zoper mene ni bila podana nobena uradna prijava/pritožba v zvezi z morebitnim neprimernim odnosom do zaposlenih na MOM. Ne drži, da bi na kakršnem koli sestanku uporabila citirano besedno zvezo, ali na splošno uporabila izraze, ki bi kakorkoli namigovali na uporabo nasilja zoper kogarkoli.”

Vprašanja smo naslovili tudi na PR-službo Mestne občine Maribor, ki jo, kot se rada neuradno pohvali, vodi ravno Vrečkova. A so nam odgovorili, da ker sprašujemo po dokumentih, to obravnavajo kot informacijo javnega značaja. Še enkrat smo jih zaprosili za odgovore, ki niso informacije javnega značaja, odgovorili so nam naslednje: “Uslužbenki iz KŽ, ki sta bili premeščeni (oz. ena izmed njiju je bila, druga še bo), sta bili premeščeni na lastno željo. Da, obstaja spis, vsebina spisa je obravnava neprimernega vedenja javne uslužbenke.”

Več nam niso pojasnili.

Vsi uslužbenci iz kabineta naj bi podali pričanja o dogajanjih znotraj štirih sten 

Uslužbenka nam je sicer med drugim povedala, da je v zadnjih mesecih Srečko Đurov na podlagi nezadovoljstva zaposlenih peljal postopek, v katerem naj bi vsi uslužbenci iz kabineta podali pričanja o dogajanjih znotraj štirih sten županovega kabineta.

Po njenih informacijah naj bi bil to tudi razlog, zakaj je bil Srečko Đurov razrešen, “s tem pa vsem nam v opozorilo, da naj držimo jezike za zobmi drugače bomo leteli.” Srečko Đurov nam v telefonskem klicu omenjene zadeve ni želel komentirati.

Druge novice

Comments

  • Jj

    8 avgusta, 2023

    Uja uja.

    Replay
  • Metod Kvargl

    8 avgusta, 2023

    Vsa izvoljena gamad se prej ali slej naleze “višinske” bolezni.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.