17:27, sre, 24. Apr

V kar dveh občinah v Slovenskih goricah župana s popolno oblastjo





Mnogi župani se morajo precej truditi za podporo občinskih svetnikov in pri sestavi koalicije v občinskem svetu, a to v naslednjem štiriletnem mandatu ne bo problem Darji Vudler Berlak, županji Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Davidu Klobasi v Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah. V občinskih svetih bodo namreč sedeli izključno občinski svetniki z njunih list oziroma iz stranke, iz katere prihaja tudi župan oz. županja.

V nedeljo so potekale volitve v 212 občinah. Poleg županov so volivci med drugim volili občinske svetnike. V dveh občinah v Slovenskih goricah (Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Andraž v Slovenskih goricah) bosta župana imela izjemno lahko delo, saj bodo v občinskem svetu sedeli izključno svetniki iz njunih list oziroma iz njune stranke, iz katere prihajata. Imeli bodo torej zares popolno oblast.

Že do zdaj ste imela večino, zdaj pa imata absolutno oblast

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah je ponovno slavil aktualni župan David Klobasa iz NSi, ki je prejel slabih 85 odstotkov glasov, njegov protikandidat, Drago Lipič iz SD, pa le dobrih 15 odstotkov. V 11-članski občinski svet v Sveti Trojici je bilo izvoljenih 11 svetnikov NSi. Klobasa je imel sicer že do zdaj večino, sedem svetnikov je bilo iz NSi, štirje pa pa z drugih list.

Tudi v bližnji občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah je slavila aktualna županja Darja Vudler Berlak, ki tokrat sploh ni imela protikandidata. V sedemčlanskem občinskem svetu bodo vsi svetniki člani njene Neodvisne liste skupaj za ljudi! Mitja Berlak in skupina volivcev. V tem mandatu je bilo v občinskem svetu pet njenih svetnikov, dva pa sta prihajala iz vrst NSi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.