14:50, čet, 18. Apr

V kratkem času vlomil v dve trgovini





Policisti Policijske postaje II so na območju njihove policijske postaje 28. novembra 2020 in 3. decembra 2020 obravnavali  vloma v dve trgovini. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je obe dejanji izvršil isti osumljenec.

Policisti so našli cigarete in kladivo pri vlomilcu. Vir: PP Maribor II

V prvo trgovino je vlomil tako, da je v steklena vrata vrgel kamen, vstopil v predprostor, nato pa pomična vrata s silo telesa razprl in si tako omogočil vstop v trgovino. Pri blagajni je vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret ter se s kraja kaznivega dejanja odpeljal s kolesom. Z dejanjem je povzročil za okoli 2.000 evrov materialne škode.

V drugo trgovino je vlomil tako, da je s kladivom, ki je na fotografiji, razbil steklo vhodnih vrat, vstopil v predprostor, nato ponovno s silo telesa razprl pomična vrata, jih ob tem poškodoval in tako vstopil v trgovino. Tam je ponovno vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret. S tem dejanjem je povzročil za okoli 5.000 evrov materialne škode. Po dejanju se je storilec, tudi tokrat, s kraja odpeljal s kolesom.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti 3. novembra 2020 osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Pridobili so sodno odredbo in pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in mu zasegli več vrst in znamk cigaret, večino cigaret pa je osumljenec že uspel prodati na ulici. Prav tako so pri hišni preiskavi zasegli kladivo, s katerim je razbil steklo.

Zoper osumljenca bodo za obe storjeni kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.