12:15, ned, 28. Apr

V Lenartu bo ta vikend veselo, od martinovanja do lenarške nedelje ter podelitve občinskih priznanj





V Lenartu bo v petek osrednja prireditev ob občinskem prazniku, podelili bodo občinska priznanja. V soboto popoldan bodo imeli martinovanje z bogatim programom. Lenarška nedelja pa prinaša slovesno mašo in veselico z veliko nastopajočimi.

Proslava v počastitev praznika Občine Lenart bo v petek, 3. novembra 2023, ob 18. uri v Domu kulture Lenart. Na njej bodo podelili občinska priznanja, poskrbeli pa so tudi za bogat kulturni program z veliko nastopajočimi.

Vir: Občina Lenart

Martinovanje v Lenartu bo to soboto, 4. novembra 2023, od 14. ure naprej na Trgu osvoboditve. Sneli bodo klopotec, opravili krst mošta oziroma vina, poskrbeli bodo, da bo martinovanje pravi ljudski praznik, pokazali bodo tudi ljudske običaje. Ob tem pa bo seveda poskrbljeno še za bogato ponudbo domačih dobrot in rujne kapljice. Ne bo manjkalo niti zabave, nastopil bo ansambel Zadetek.

Vir: Občina Lenart

Vse od sobote, 4. novembra, do ponedeljka, 6. novembra 2023, bo v Centru Slovenskih goric v Lenartu odprta sadjarska in čebelarska razstava. V soboto od 12. do 19. ure, v nedeljo od 9. do 16. ure, v ponedeljek pa od 8. do 13. ure.

Vir: Občina Lenart

Letošnja Lenarška nedelja in žegnanje bo  slovesno mašo, ki se bo začela ob 10.30 v cerkvi Sv. Lenarta. Od 11. 30 naprej pa bo na Trgu osvoboditve več nastopajočih, ki bodo popestrili nedeljo.

Vir: Občina Lenart

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.