18:40, pet, 3. Maj

V Lenartu bodo dobili novo čistilno napravo





Včeraj sta župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in Branko Potočnik direktor podjetja CID – ČISTILNE NAPRAVE d.o.o. iz Kopra podpisala gradbeno pogodbo za rekonstrukcijo čistilne naprave Voličina.

Vrednost pogodbenih del znaša nekaj manj kot 240.000 evrov z davkom na dodano vrednost. Dela se bodo pričele izvajati že junija in bi naj bila zaključena v drugi polovici letošnjega oktobra. V tem času pa bo zamenjan tudi kanalizacijski vod od naselja Voličina do čistilne naprave. Obstoječi je dotrajan in narejen iz cementnih cevi in na nekaterih delih poškodovan.

Več o investiciji pa župan mag. Janez Kramberger: “Podpisali smo izvajalsko pogodbo za čistilno napravo v naselju Voličina. Čistilna naprava bo v velikost 1100 populacijskih enot. Vemo, da je čistilna naprava, ki je sedaj, nedelujoča. Sedaj smo v občinskem proračunu zagotovili sredstva za novo. Dela se začnejo 20. junija, v drugi polovici meseca oktobra pričakujemo, da bodo dela na novi čistilni napravi zaključena. V času gradnje bomo namestili nov cevovod za kanalizacijo, od čistilne naprave pa do naselja Voličina.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.