04:36, tor, 19. Mar

V Lenartu se bo odvilo 30. Pustovanje





18. februarja se bo v Lenartu odvilo tradicionalno Pustovanje, tokrat že tridesetič zapored.

Kot so zapisali v vabilu se bodo maškare zbrale ob 10.30 uri, nasproti blokov na Jurovski cesti, začetek povorke pa bo ob 11.00. “Prihaja pust, čas ko znorijo pametni in se spametujejo norci. Letos pripravljamo v Lenartu že 30. pustovanje, ki bo v soboto, 18. februarja 2023. Vabimo skupine, posameznike, otroke in odrasle, da se pridružijo povorki. Maškare se zberejo ob 10.30 uri, nasproti blokov, na Jurovski cesti. Pustna povorka bo krenila ob 11. uri, po Jurovski c., po Ilaunigovi ulici, mimo Centra za socialno delo, po Maistrovi, mimo avtobusne postaje, po Gubčevi, nadaljevala pot po Goriškovi ul., mimo doma starejših in se bo zaključila na parkirišču pri Vrtcu Lenart, kjer bo zabava,” pravijo na Občini Lenart.

Ob tem dodajajo, da bodo ulice v času povorke zaprte za promet. “Najizvirnejše maškare bodo nagrajene! Veseli bomo vseh skupin in posameznikov, zato pričakujemo udeležbo in prijavo do petka, 10.2.2023 na Občino Lenart, po e- pošti na naslov darja.ornik@lenart.si ali na tel. št. 729 13 21,” so še zapisali.

“Naj bo pustovanje čim bolj norčavo, zato vabimo maškare, da se v čim večjem številu udeležijo pustne povorke. Pustovanja v Lenartu se je vsako letu udeleži več kot 1000 maškar, želimo ga ohraniti in obogatiti z novimi, izvirnimi maškarami, zato prijazno vabimo k sodelovanju,” še pravijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.