12:29, pon, 6. Maj

V mariborskem botaničnem vrtu Festival dobrega počutja





V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru je v soboto, 12. septembra potekal Festival dobrega počutja. Poleg sproščujočega okolja, ki ga nudi botanični vrt, so se obiskovalcem predstavili ponudniki, društva in zavodi, ki nudijo storitve za dobro počutje.

foto: STA
foto: STA

Festival, ki je letos potekal že drugo leto, je organiziral Botanični vrt Univerze v Mariboru v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo (MRA) v okviru projekta za promocijo zdravega načina življenja Promo.

“Medtem ko smo se v botaničnem vrtu doslej osredotočali predvsem na naravoslovne teme, smo lani prvič povabili tudi druge storitvene dejavnosti, da se pri nas predstavijo,” je pojasnila predstavnica botaničnega vrta Meta Šepic.

Lani je dogodek naletel na zelo dober odziv, zato so se odločili, da ga letos ponovijo. Navsezadnje je tudi botanični vrt sam vir dobrega počutja. “Botanični vrt je s svojim ambientom točka sproščanja, lepote, miru,” je poudarila Šepiceva.

Da so se obiskovalci v njem še bolje počutili, so med drugim pripravili predstavitve joge in drugih vadb, solnih in cvetnih terapij, delavnic osebnostne rasti, zvočne kopeli z gongi, zdrave prehrane in japonskega mečevanja. Pod krošnjami dreves so bile otroške ustvarjalnice, na stojnicah pa čebelarski izdelki, izdelki iz konoplje, naravna kozmetika, zelišča in rokodelski izdelki.

Vedno večje zanimanje ljudi za tovrstne prireditve je po besedah Šepiceve dokaz, da se ljudje več ne oklepajo samo klasične medicine in klasičnih zdravnikov, ampak si skušajo pomagati sami in na različne načine. “Dobro je, da veš, kakšna ponudba obstaja, da si lahko nato glede na specifične težave, ki jih imaš, izbereš tisto, kar ti najbolj ustreza,” je dejala.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.