15:16, sob, 20. Apr

V mariborskem zavetišču za živali hvaležni za vse darove in donacije za živali





V Zavetišču za živali Maribor skrbijo za zapuščene in zavržene kosmatinčke, ki v zavetišču najdejo svoj prehodni dom. Sledijo praksi, da zdrave živali po 30-dnevnem bivanju ne uspavajo, kot za to daje možnost zakonodaja, pač pa se trudijo vsaki zdravi živali najti nove, odgovorne lastnike in topel dom. To pogosto traja tudi več mesecev, tudi let, s čemer so povezani tudi precejšnji stroški potrebne oskrbe, ki s strani lokalnih skupnosti, kot plačnikov oskrbe do 30 dni bivanja, niso pokriti, so zapisali pri mariborski Snagi, ki upravlja to zavetišče za živali.

Uspešna akcija “Božiček za en dan” tudi za živali v zavetišču

Tako so na Snagi oziroma v Zavetišču za živali Maribor veseli, da ima veliko posameznikov, društev, šol, podjetij “zares odprto srce za živali in se v obliki darovanih stvari ali finančnih donacij ves čas pridružujejo vedno večji skupini osveščenih in družbeno odgovornih ljudi do narave in vseh živih bitij”. V decembru so v zavetišču za živali organizirali akcijo »Božiček za en dan« in doživeli velik odziv. “Naši kosmatinčki so s strani različnih prijaznih donatorjev pod smrečico prejeli veliko stvari, ki jih potrebujejo za zdravo in njim prijetno bivanje v zavetišču. Darovano v obliki koc, rjuh, brisač, suhe in mokre hrane, priboljškov, mačjega posipa, igrač za živali so stvari, ki nam pridejo prav v vsakem času. Z njimi lahko dodatno obogatimo vsakdan naših kosmatinčkov,” so zapisali.

Z osveščanjem proti uporabi pirotehničnih sredstev

Prav tako smo v decembru osveščali vse naše uporabnike, da se izognejo uporabi pirotehničnih izdelkov, saj s tem ogrožajo živali v našem okolju in jih nagovarjali k posvojitvam živali iz zavetišča.

Spodbuda k posvojitvi živali iz zavetišča

Zdaj se Snaga in Zavetišče za živali Maribor zahvaljujeta vsem prostovoljcem, ki na različne načine pripomorejo, da je kosmatinčkom v zavetišču prijetno. “Še vedno pa seveda velja, da je najbolj topel dom, tudi za živali, tisti, ki ga doživljajo skupaj s svojim čisto pravim skrbnikom. Zato tudi vabimo vse zainteresirane, ki si želijo svoj vsakdan obogatiti z novim hišnim ljubljenčkom, da se odločijo zanj med tistimi v zavetišču, ki iščejo svoj nov dom in svoje nove odgovorne lastnike. To so živali, ki vam bodo na prisrčen način izkazale hvaležnost za vašo odločitev,” spodbujajo k posvojitvi živali iz zavetišča. Vabijo pa tudi vse, “ki vam ni vseeno za zapuščene mokre smrčke, da pomagate. Z vašo pomočjo lahko za naše živali poskrbimo tako, kot si resnično zaslužijo. V materialni ali finančni obliki lahko podpirate naša skupna prizadevanja. Nadaljujmo vsi skupaj z dobrimi dejanji, saj dobro se zmeraj z dobrim vrača”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.