16:17, ned, 19. Maj

V mariborski klavnici poteka inšpekcijski postopek





Inšpekcijski postopek veterinarjev območnega urada Maribor zaradi neustreznega ravnanja v mariborski klavnici Košaki TMI po navedbah Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin še ni končan. Ugotovitve morajo predstaviti izvajalcu dejavnosti, da se lahko o njih izreče, zato jih še ne morejo komentirati.

Kot so dodali v Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, so pri ogledu prejetega posnetka uradni veterinarji območnega urada zaznali prepovedana ravnanja, zato so 16. decembra uvedli inšpekcijski postopek.

Posnetke slabega ravnanja s prašiči in govedom iz mariborske klavnice Košaki TMI so 16. decembra objavili v društvu AETP (Animal Enterprise Transparency Project). Kot so pojasnili, mesarji na klavni liniji domače živali tepejo, nanje kričijo in jih zbadajo z električnimi palicami.

V mariborski tovarni mesnih izdelkov Košaki so po tem poudarili, da so predani kakovosti in skrbi za potrošnika ter da se del te predanosti nanaša tudi na spoštovanje in ustrezno ravnanje z živalmi. Ob objavi posnetkov so obžalovali, da pri tem niso “vedno v celoti uspešni”.

vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.