16:59, ned, 28. Apr

V Mariboru bodo o mobilnosti osveščali mlade





Od samega začetka v akciji sodeluje tudi mariborska občina, ki je celostno prometno strategijo sprejela lani med prvimi v državi. Letos bodo prireditve, večina jih bo na Trgu Leona Štuklja in Trgu svobode, začeli z že 13. ZZRolanim mestom v organizaciji zavoda Zdrava zabava.

teden-mobilnosti-v-rusah

Ves teden bodo mladim in vsem ostalim na voljo info stojnica Zveze prijateljev mladine Maribor o ohranjanju narave kot naši odgovornosti ter različne ustvarjalne delavnice. V torek in sredo bodo organizatorji v sodelovanju z AMZS postavili poligon za simulacijo vožnje pod vplivom alkohola, v sredo pa bo zanimivo predavanje na temo homologacije starodobnih vozil. Četrtek bo v znamenju dneva mobilnosti invalidov.

Teden mobilnosti tudi na Ptuju

Pestro bo tudi dogajanje na Ptuju, kjer bodo prireditve začeli s petkovim dogajanjem na temo pametne mobilnosti za gospodarsko uspešnost, na katerem bodo med drugim omogočili krajše vožnje z e-vozili in vozili na metan. Vrhunec dogajanja bo 22. septembra, ko bodo za promet poskusno zaprli del starega mestnega jedra ter nekatere ulice okoli osnovnih šol.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.