01:51, pet, 29. Mar

V Mariboru bodo usposobili migranta mentorja





Andragoški zavod Maribor bo sodeloval projektu MMM in sicer pri usposabljanju štirih migrantov mentorjev v vsaki partnerski državi.
Na Andragoškem zavodu Maribor – Ljudska Univerza so v začetku meseca gostili partnerje v projektu MMM Migrant Mentorship Model, ki je sofinanciran s strani Erasmus + programa. MMM je dvoleten projekt, v katerem sodelujejo štirje partnerji iz Slovenije (Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza, OZARA storitveno in invalidsko podjetje d.o.o.), Italije (Eurocultura) in Nemčije (INIBIA EWIV).

Vir: Andragoški zavod Maribor
Vir: Andragoški zavod Maribor

Usposabljali bodo štiri osebe z znanjem migrantskega in večinskega jezika, ki bodo že dobro vključene v družbo. Svoje znanje bodo v štirimesečnem pilotnem programu prenašali na novo prispele migrante. Po končanem pilotnem programu bodo novo prispeli migranti sodelovali tudi v dvomesečnem preizkusu znanja in veščin v delovnem okolju.

Po končanem pilotnem programu bodo novo prispeli migranti sodelovali tudi v dvomesečnem preizkusu znanja in veščin v delovnem okolju. Ker bodo vsi intelektualni rezultati projekta nastali ob aktivnem sodelovanju migrantov mentorjev, bodo izobraževalcem in delodajalcem ponudili dragocen uvid v potrebe migrantov kot učencev in delavcev. S projektom želi Andragoški zavod vse deležnike spodbuditi, da v novi luči spoznajo migrante kot učence, delavce in člane naše družbe.

Več informacij o projektu bo na voljo na spletni strani Andragoškega zavoda Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.