20:27, ned, 19. Maj

V Mariboru na pripravah rekordno število športnih ekip





V Mariboru se čedalje bolj razvija tudi športni turizem; v mesto pod Pohorjem letos poleti na priprave namreč prihaja rekordno število nogometnih ekip.

Terme Maribor bodo letos poleti gostile nogometne in druge športne ekipe, ki bodo zasedle hotele pod in na Pohorju. Število ekip, ki v organizaciji podjetja Playgreen prihajajo v Maribor se je, v primerjavi z lanskim letom, podvojilo.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Od prejšnjega tedna se na mariborskih nogometnih igriščih na novo sezono pripravlja HNK Hajduk Split, danes pa je v Maribor prispela škotska nogometna ekipa Celtic F. C.

Celtic F. C. se bo 9. julija v Ljudskem vrtu na prijateljski tekmi pomeril z NK Maribor.

V preteklih tednih sta v Mariboru trenirali ekipi Samtredie (Gruzija) in Vojvodine (Srbija), trenutno je v Mariboru 6 nogometnih ekip, do konca sezone pa v hotelih Term Maribor pričakujejo še 16 športnih ekip, med njimi tudi hokejska kluba HK Slovan Bratislava in HC Torpedo iz Rusije, iz druge največje hokejske lige na svetu (KHL). Ob dnevnih treningih na igriščih pod Pohorjem, na igriščih Športnih objektov Maribor in v Limbušu bodo ekipe letos odigrale več kot 40 prijateljskih tekem. Celtic F. C. pa se bo 9. julija 2016, v Ljudskem vrtu, pomeril tudi z NK Maribor.

Letos tako gostijo kar 24 ekip

Število ekip, ki so letos pri nas na pripravah, se je povišalo za 100 odstotkov. Lani smo na naših igriščih gostili 12 ekip, letos jih bo v Mariboru kar 24. Gre za vrhunske ekipe, HNK Hajduk Split, Dinamo Bucuresti, Celtic F.C. , Apoel F.C.. Rad bi poudaril, da smo edini, ki imamo v radiusu nekaj sto metrov od hotelov kar štiri igrišča, kjer trenirajo,” je pojasnil Miran Ferk, direktor podjetja Playgreen, ki se ukvarja z organizacijo športnih priprav in upravlja z nogometnimi igrišči.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Ob že omenjenih, v Maribor prihajajo med drugimi tudi romunski CS Pandurii, sarajevski FK Željezničar, ruski Amkar Perm in nizozemski SBV Vitesse.

Vračajo se tudi zaradi odličnih pogojev za trening

“Nočitvene kapacitete v naših hotelih so ta hip polno zasedene, vsaka posamezna športna ekipa šteje od 40 do 60 ljudi, z njimi pa pogosto potuje tudi precejšnje število novinarjev. Odlični pogoji za trening, bivanje v hotelih v objemu narave, med drugim pa tudi neposredna bližina igrišč, so nedvomno razlogi, da se številne ekipe vračajo k nam,” je povedal Iztok Kvas, organizator športnih dogodkov v Termah Maribor.

Maja uspešno izpeljali 37. Medigames

V Termah Maribor se bodo v prihodnje še bolj intenzivno usmerili predvsem v razvoj športnega turizma. Maja so uspešno izpeljali 37. Svetovne medicinske in zdravstvene igre – Medigames 2016, največji medicinski športni dogodek na svetu. V svojih hotelih so gostili več kot 950 udeležencev iz 37 držav. Jeseni bodo gostili EMF Champions League – Ligo prvakov v malem nogometu, na Pohorju pa pripravljajo »FreeRide Weekend« s finalom slovenskega pokala v spustu z gorskimi kolesi (FRW2016).

37. Medigames -
37. Svetovne medicinske in zdravstvene igre – Medigames 2016

»Trenutno smo v tudi v fazi priprave dokumentacije za oddajo kandidature za organizacijo tekmovanj za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu 2018, ki jih je Maribor zadnjič gostil leta 2010. Projekt pripravljamo s skupaj z Mestno občino Maribor. Posebnost tega projekta je skupna organizacija z avstrijskim Gradcem, kjer bo potekal del tekmovanj,« je še izpostavil Kvas.

Prihodnje leto pa Evropsko prvenstvu v nogometu za pravnike

S soorganizatorji, francosko družbo CSO (Corporate Sport Organization), ki je nosilec licence za Medigames, so že podpisali pogodbo za Eurolawyers 2017 – Evropsko prvenstvo v nogometu za pravnike, ki ga bodo Terme Maribor gostile junija prihodnje leto, pričakujejo pa več kot 1000 udeležencev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.