12:22, pon, 20. Maj

V Mariboru naslednji teden mednarodni turnir v badmintonu z več kot 330 igralci z vsega sveta





Naslednji teden bo v Draš centru v Mariboru od 15. do 19. maja potekal mendnarodni turnir v badmintonu “I feel Slovenija Li-Ning Open”. Na turnirju pričakujejo preko 330 igralcev, ki bodo zastopali 37 držav sveta. Turnir šteje za mednarodno člansko jakostno lestvico.

Turnirja se bo udeležilo preko 330 igralcev, spremljalo pa jih bo več kot 50 spremljevalcev. Tako bo na svetovnem pokalu zastopanih kar 37 držav, zato bo to zelo velik dogodek za slovenski šport.

Veliko igralcev prihaja iz Indonezije, Malezije in celo Indije, letos pa bo na športnem parketu prvič zastopana tudi afriška država Zimbabve. Seveda pa bo dobro zastopana tudi večina evropskih držav, kot so na primer Italija, Avstrija, Nemčija in druge.

Sama organizacija turnirja je zahtevala veliko dela in priprav, kljub temu pa organizatorji niso pozabili na naše okolje. Zato bodo igralci in osebje od hotela do dvorane hodili peš, vode pa ne bodo nudili v plastenkah, temveč bomo poudarjali pitje vode iz pipe. Le tako bomo namreč korak za korakom in požirek za požirkom pomagali našemu planetu, sporočajo iz Badmintonske zveze Slovenije.

Priložnost za slovenske reprezentante

Ta dogodek pa je tudi lepa priložnost za slovenske reprezentante in ostale igralce. Letos bo našo državo zastopalo preko 20 tekmovalcev, med njimi pa bosta nastopila tudi Petra Polanc in Miha
Ivančič, ki sta trenutno uvrščena med 70 najboljših mešanih parov na svetovni jakostni lestvici. Na turnirju bodo nastopila tudi druga velika imena iz tujih držav, ki spadajo v sam vrh svetovnega badmintona – zato napetih tekem gotovo ne bo manjkalo.

Tokrat se bo turnirja v trenerski vlogi udeležil tudi Hidayat Taufik, dobitnik zlate olimpijske medalje.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.