16:06, čet, 25. Apr

V Mariboru ne bo nujnega varstva otrok





V Mariboru ne bo organiziranega nujnega varstva otrok, katerih starši morajo zaradi izrednih razmer biti v službi. Mestna občina Maribor je namreč s Skupnostjo vrtcev Maribor in Civilno zaščito Maribor ocenila, da bi z združevanjem otrok na istem mestu v času epidemije zelo težko uspešno izvajali vse zaščitne ukrepe in priporočila zdravstvene stroke, s tem pa bi izničili prizadevanja države in mesta Maribor za zajezitev širjenja okužbe Covid-19.

Vodstvo Mestne občine Maribor je s Skupnostjo vrtcev Maribor in Civilno zaščito Maribor temeljito proučilo predloge Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede možnosti organizacije nujnega varstva predšolskih otrok, katerih starši bodo morali kljub ukrepom v povezavi z epidemijo okužb z novim koronavirusom opravljati svoje delo. Na spletni strani Mestne občine Maribor je zapisano, da so so “upoštevajoč epidemiološke razmere – v našem okolju že imamo potrjene okužbe – in s strani ministrstva predlagani način izvedbe nujnega varstva ter velikost predšolske populacije v Mestni občini Maribor, smo morali ugotoviti, da v naši občini žal ne bomo mogli organizirati nujnega varstva v predlagani obliki.”

Slika je simbolna.

Ocenili so namreč, da bi z združevanjem otrok na istem mestu v času epidemije zelo težko uspešno izvajali vse zaščitne ukrepe in priporočila zdravstvene stroke, s tem pa bi izničili prizadevanja države in mesta Maribor za zajezitev širjenja okužbe Covid-19.

Zaradi tega bodo od ponedeljka, 16. marca 2020, do preklica vsi mariborski vrtci in osnovne šole zaprti. Na spletni strani Mestne občine Maribor so še zapisali: “Iskreno upamo, da bodo lahko tudi družine, katerih eden ali oba starša opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah, uredili kvalitetno varstvo svojih otrok in da bodo mirno in varno preživele obdobje, v katerem so pred vsemi nami mnogi novi, vendar premagljivi izzivi.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.