14:22, ned, 16. Jun

V Mariboru nocoj Operna noč v parku

V mariborskem Mestnem parku se bo nocoj odvila Operna noč, ki vsako leto pritegne k poslušanju na prostem več tisoč ljubiteljic in ljubiteljev klasične glasbe. Simfonični orkester SNG Maribor s solistoma in zborom bo pod taktirko Simona Krečiča izvedel raznolik program, ki vključuje tudi melodije iz priljubljenih oper in operet.

Operna noč, ki letos poteka deveto leto, nastaja v sodelovanju Opere Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor, Narodnega doma Maribor, Društva EZL EK in mariborskega zavoda za turizem pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Maribor.

Pester nabor melodij iz oper in operet

Simfonični orkester SNG Maribor, solista Sabina Cvilak in Domen Križaj ter Zbor Opere SNG Maribor bodo pod taktirko dirigenta in umetniškega direktorja Simona Krečiča pripravili več glasbenih presenečenj, med katerimi bodo odzvanjale znane melodije iz oper in operet, kot so Prodana nevesta, Rusalka, Seviljski brivec, Venera v svili, Tosca, Čarobna piščal in Lucia di Lammermoor.

“Tudi za ljubitelje orkestralne glasbe bo poskrbljeno, saj bodo lahko prisluhnili bogati orkestrski paleti v kalejdoskopskih zvočnih podobah uverture, rapsodije in simfonične pesnitve,” sporočajo iz mariborskega gledališča.

Operna noč v Mestnem parku se je letos prvič pridružila platformi Rendez-vous aux jardins, ki v več kot 20 evropskih državah pod pokroviteljstvom francoskega ministrstva za kulturo že dve desetletji vabi javnost, da raziskuje bogastvo veččutne palete, ki jo ponujajo vrtovi in parki.

Ker prihajajo obiskovalci na mariborsko Operno noč tudi iz drugih krajev, so Slovenske železnice danes za večerni povratek iz Maribora proti Ljubljani dodale izredni vlak, ki iz Maribora proti Ljubljani odpelje ob 23.45.

Operna noč je bila letos prestavljena

Dogodek je bil sprva predviden pred tednom dni, a so ga bili zaradi slabe vremenske napovedi prisiljeni prestaviti.

Zaradi velikega zanimanja prireja SNG Maribor v zadnjih letih Operno noč tudi v drugih krajih. Prihodnji teden bo v Murski Soboti in Velenju, kasneje na Ptuju in v Portorožu. Posamezni dogodki imajo letos drugačen poudarek in druge soliste. “Kdor bo obiskal vse Operne noči, bo slišal ves ansambel,” napoveduje Krečič.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.