17:17, čet, 28. Mar

V Mariboru povečali sredstva za šport





Na včerajšnji 30. redni seji Mestnega sveta MO Maribor so svetniki odločali o sprejetju dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za projekt vzpostavitve sistema izposoje/souporabe koles v Mestni občini Maribor in Letni program športa za leto 2018.

seja-ms-mom

Medtem ko je občinski urad za šport letos razpolagal s 4,2 milijona evrov, jih bo prihodnje leto imel na voljo 5,4 milijona evrov. Od tega nameravajo 1,7 milijona evrov nameniti za investicijsko vzdrževanje športnih objektov in opreme, med drugim obnoviti nogometno igrišče z umetno travo v Športnem parku Tabor, srednji bazen v kopališču Pristan in nosilce strešne konstrukcije stare tribune na stadionu Ljudski vrt.

Pri bazenu morajo sicer ponoviti razpis, ker so na prvem dobili previsoke prijave. Za stadion pa bodo nujna še druga dela, ki jih po besedah vodje urada za šport Gregorja Žmaka vodi projektna pisarna. V letnem programu športa tudi ni obnove Dvorane Tabor, čeprav se ji izteka gradbeno dovoljenje. Po besedah direktorja mestne uprave Simona Štrancarja računajo, da bodo ta dela lahko izvedli v sklopu energetske obnove skupine javnih objektov.

Nekatere mestne svetnike je zmotila rezervacija 200.000 evrov za Evropsko mesto športa. Ta denar bo namenjen predvsem za promocijo. “Imamo že vrsto kakovostnih športnih programov, zato si ne bomo izmišljali novih, ampak krepili obstoječe,” je pojasnil Žmak.

Mestni svetniki so danes tudi načelno soglašali z idejo morebitne vzpostavitve sistema izposoje oziroma souporabe koles, kot je Bicikelj v Ljubljani. Ljubljanski zasebni partner se je namreč ponudil tudi Mariboru. Podrobnosti bo treba še doreči, okvirno pa v Mariboru razmišljajo o postavitvi kakih deset izposojevalnic koles v mestu in okolici.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.