06:22, pet, 24. Maj

V Mariboru se bo kmalu pričel vinsko-kulinarični Festival Stare trte 2023

Zavod za turizem Maribor med 28. septembrom in 1. oktobrom vabi v Maribor, na Festival Stare trte 2023.

Obljubljajo, da boste lahko spoznavali mlade slovenske in štajerske vinarje, uživali ob vrhunski kulinariki in lokalnih dobrotah, hkrati pa bodo priredili tudi tradicionalni splavarski krst. Vrhunec festivala bo svečana trgatev najstarejše trte s kronanjem nove Mariborske vinske kraljice.

Vino, hrana, kultura in tradicija

V času trgatev Maribor postane pravi raj za gurmane, ljubitelje kulture in zgodovine. V mestu in okolici se odvijajo številne prireditve, ki slavijo simbol slovenske žlahtne kapljice, kakovostno gastronomsko ponudbo štajerske prestolnice ter običaje in kulturno dediščino.

Vinsko-kulinarični večeri

V sklopu festivala potekajo vinsko-kulinarični večeri s koncerti. Na njih lahko poskusite vrhunske lokalne vina in jedi, ki jih pripravijo priznani chefi.

Tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov

Na tržnici lokalnih pridelkov in izdelkov lahko najdete sveže sadje in zelenjavo, domače dobrote in izdelke iz lesa, keramike in drugih materialov.

Tradicionalni splavarski krst

Tradicionalni splavarski krst je prireditev, ki se odvija na reki Dravi. Na njej se krstijo novi splavarji, ki se tako povežejo s tradicijo rečnih prevoznikov.

Svečana trgatev najstarejše trte sveta

Slavnostna trgatev najstarejše trte sveta je vrhunec festivala. Na njej se trga grozdje z najstarejše trte na svetu, ki ima več kot 450 let.

Celoten program pa najdete tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.