14:18, pon, 29. Apr

V Mariboru športno-rekreativno srečanje invalidov lokalnih društev





V Športnem centru Fontana v Mariboru bo danes potekalo športno-rekreativno srečanje invalidov Maribora, na katerem se bodo družili člani invalidskih društev v tem mestu. Po besedah enega od organizatorjev Aleksandra Trnjara je bolj kot sam šport in tekmovanje pomembno druženje, ki je za invalide izjemnega pomena.

DSC_1694

Na dogodku, ki se prične opoldne, pričakujejo okoli 150 ljudi, kar je podobno število udeležencev kot lani. “Gre bolj za piknik, s šaljivimi športnimi igrami, tombolo, srečelovom,” je povedal Trnjar. “Pomembno je predvsem to, da se invalidi različnih kategorij družijo med seboj.”

Invalidi se namreč po besedah Trnjara velikokrat čutijo zapostavljene v družbi. “Še posebej gluhi, gluho-slepi, naglušni, ki bi sicer lahko popolnoma enakovredno delovali v športu in družbi,” je povedal predsednik Zveze društev za šport mladih invalidov in rekreacijo invalidov Slovenije.

Maja v Mariboru, ki se ponaša z nazivom občina po meri invalidov, potekajo tudi športne igre invalidov, prihodnji teden pa bo na Trgu Leona Štuklja dan mobilnosti invalidov.

V Mariboru živi več tisoč invalidov. V Svet invalidov Mestne občine Maribor je vključenih več kot 20 invalidskih društev. Največje je Društvo invalidov Maribor, ki izvaja 21 utečenih programov, od pomoči na domu do pevskega zbora in letovanj za invalide. Društvo pokriva ne le Maribor ampak tudi občine Miklavž na Dravskem polju, Ruše, Selnica ob Dravi, Starše, Rače – Fram, Duplek, Šentilj, Pesnica, Kungota, Hoče – Slivnica, Lovrenc na Pohorju in Podvelka.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.