15:19, pet, 19. Apr

V Mariboru srečanje rejniških družin





Rejniško društvo Slovenije v sodelovanju s Športno zvezo Maribor, v soboto, 21. 5. 2022 pripravlja 16. srečanje rejniških družin. Dogodek bo potekal v Mariboru, kjer bo okoli 100 udeležencev dan preživelo ob športnih ter družabnih aktivnostih. V dopoldanskih urah se bodo najprej odpravili na pohod na Kalvarijo, popoldne sledi športno-animacijsko druženje na Štuku.

Tokratni gostitelj srečanja je Športna zveza Maribor, osrednja tema dogodka pa je promocija športa in zdrav način življenja. S tem namenom bosta zbrane udeležence ob 14. uri nagovorila tudi predsednik Rejniškega društva Slovenije mag. Darko Krajnc ter predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada.

Rejniško društvo Slovenije deluje že od leta 2006

S svojim programom in projekti si prizadeva doprinesti k višji kakovosti bivanja otrok, ki so iz matičnih družin premeščeni v rejniške družine. Želi pomagati otrokom, rejniškim družinam, strokovnim delavcem in biološkim staršem, javnosti pa želi približati realno sliko rejništva, razbiti tabuje in ljudem pokazati, da gre za družine, ki opravljajo srčno dejavnost in otrokom nudijo varno zavetje, čustveno toplino in vse, kar potrebujejo v obdobju odraščanja.

Namen društva je, da posvetijo večjo pozornost tistim vsebinam, ki jih stroka ne uspe ali ne more izvajati: to so srečanja rejniških družin, razni tabori za rejniške otroke, dodatno izobraževanje izvajalcev rejništva, informiranje in tudi opozarjanje na težave v rejništvu ter posledično vplivanje na sprejem zakonodaje in na nastajanje strokovnih smernic. Društvo daje poudarek tudi pozitivni medijski promociji rejništva.

Rejniško društvo Slovenije ima s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobljen status društva, ki deluje v javnem interesu na področju izvajanja družinske politike.

Glavni cilj društva je povezati vse somišljenike in jih organizirati v obliki različnih aktivnosti z namenom doseči čim boljšo kakovost rejništva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.