09:49, sob, 27. Apr

V Mariboru ta vikend že 13. Festival Scena





Bliža se velikonočni vikend, čas, v katerem že tradicionalno pripravljajo tudi revijski Festival Scena. Tri večere zapored, od 29. 3. do 31. 3. 2024. se bodo na Štuku pod organizacijo MC Pekarna predstavljali različni bendi.

Vsakoletni festival lokalnih izvajalcev na Štuku se bo zahvaljujoč odličnemu odzivu tokrat ponovno odvil v treh večerih, od petka, 29. 3., do nedelje, 31. 3. 2024. Gre za skupine iz Maribora in okolice. V treh večerih bo nastopilo kar 18 skupin različnih žanrov. Lahko bi rekli tudi mali mariborski Woodstock, kot ga že poznamo iz prejšnjih let.

Scena je festival lokalnih, bolj in manj znanih glasbenih skupin, ki se občinstvu predstavijo s svojo letno produkcijo ali pa si preprosto zaželijo nastopa na večjem odru. Dogodek je v veliki meri namenjen tudi manj uveljavljenim izvajalcem, ki za seboj nimajo veliko javnih nastopov. Tudi tokrat soo program sestavili na podlagi javnega razpisa in izbrali kakovostne ustvarjalce iz različnih žanrov, ki bodo gotovo še dolgo krojili mariborsko sceno. Festival je revijskega značaja, torej se bendi na Sceni predstavljajo in ne tekmujejo med sabo.

Festival Scena pa ne pomeni samo nastopov bendov, med katerimi so nekateri manj znani, nekateri pa že bolj, vsaj na tej sceni, ampak tudi druženje glasbenikov, obiskovalcev, kultura, piknik, ustvarjanje novih glasbenih in osebnih poznanstev.

Program:
Petek, 29. 3. 2024: Štrom, Scarcure, Rjå, Shanti Nilaya, EET, Šesti Metek
Sobota, 30. 3. 2024: MePZ KUD Coda, Wildrive, LaPilar, Piksel Prfekt, Mojohunters, Ghost B.C.E.
Nedelja, 31. 3. 2024: Wrong Way, Mind Juice, Brez Vprašanj, The HearTcores, MHM, Fox & The Poor Guy

Nastopi se pričnejo ob 20. uri in trajajo po 35 minut, med nastopi bodo 10-minutni odmori. Zadnji nastop se prične ob 23.45.  Tokrat bodo za vstop prvič pobirali simbolične prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni kritju osnovnih stroškov dogodka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.