21:26, pet, 26. Apr

V Miklavžu na Dravskem polju odprli vadbeni poligon





V Miklavžem na Dravskem polju je v sredo Olimpijski komite Slovenije (OKS) skupaj z izvedbenim partnerjem Slovensko industrijo Jekla (SIJ) odprl nov vadbeni poligon, namenjen ljubiteljem športa vseh generacij. Kot so sporočili iz OKS, gre za 15. tovrstni rekreativni vadbeni poligon, odprt v sodelovanju med partnerjema.

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem.

V sodelovanju z OKS ter ob podpori lokalnih skupnosti je tako družba pred Miklavžem na Dravskem polju jeklene poligone že postavili na Jesenicah, v Murski Soboti, Prevaljah, na Ravnah na Koroškem, v Ljubljani, Grosupljem, Novi Gorici, Mozirju, Krškem, Postojni, na Ptuju, v Tržiču, Slovenj Gradcu in Pivki. V načrtu jih je še pet.

Sodelovali predstavniki OKS

Na sredinem odprtju novega jeklenega poligona sta sodelovala podpredsednika OKS Janez Sodržnik in Tomaž Barada, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ Katja Krumpak, župan Miklavža na Dravskem polju Egon Repnik in podžupanja Dragica Centrih, vodja regijske pisarne OKS Iztok Kvas ter podpredsednik Športne zveze Miklavž na Dravskem polju Boris Potrč, so še sporočili iz OKS.

Jekleni poligoni so namenjeni rekreaciji na prostem in omogočajo izvedbo različnih športnih vadb. V izdelavo posameznega poligona je vloženih okoli 300 delovnih ur. Končni izdelek sestavlja 86 metrov jeklenih cevi, 44 spojk in 19 kapic za stebričke.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.