21:51, čet, 18. Apr

V Miklavžu računalniške delavnice za starejše





Občina Miklavž na Dravskem polju vabi vse starejše občane, babice, dedke in vse ljubitelje osnovnega računalniškega znanja, da se priključijo projektu Simbioza.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična

V mesecu marcu 2019 bodo na OŠ Miklavž na Dravskem polju v sklopu projekta Simbioza organizirali štiri računalniške delavnice, kjer se bodo starejši občani lahko naučili osnov uporabe računalnika, interneta, elektronske pošte in lahko boste sklepali nova prijateljstva preko spleta. Delavnice bodo brezplačne, potekale bodo v računalniški učilnici šole in bodo temeljile na medgeneracijskem sodelovanju in prenosu osnovnega računalniškega znanja z mladih na starejše.

PROGRAM DELAVNIC
6.3.2019 ob 13:00h
RAČUNALNIK:
Tipkovnica, miška, ekran, zvočniki (pravilna uporaba), elementi namizja, odpiranje programov in oskrba računalnika.
ZAPISUJ IN OBLIKUJ V WORDU:
Urejevalnik besedila Microsoft Office Word, vnos, oblikovanje, poprava besedila, shranjevanje dokumenta in ustvarjanje map.

13.3.2019 ob 13:00h
KLIK V SVET (internet):
Kaj je internet in kaj nam ponuja, varnost in internet, piškotki, kako priti do želene informacije, spletni iskalniki in zanimive povezave.

20.3.2019 ob 13:00h
BREZ ELEKTRONSKE POŠTE NE GRE:
Nasveti za varno uporabo interneta in elektronske pošte, ustvarjanje elektronskega računa, spletna etika, pošiljanje in prejemanje elektronske pošte, organizacija elektronske pošte in klepet.

27.3.2019 ob 13:00
PRIJATELJI NA SPLETU:
kaj so družabna omrežja, kaj je Facebook, ustvarjanje in urejanje profila na Facebooku, dodajanje prijateljev, všečkanje, dodajanje fotografij in izbris Facebook profila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.