13:37, pet, 26. Apr

V Miklavžu se je formirala nova stranka Dialog za napredek





Na kongresu stranke, ki se je zgodil včeraj v Dobrovcah, se je formirala nova stranka Dialog za napredek. Prav gotovo je izbira lokacije v Dobrovcah premišljena, saj se stranka zavzema predvsem za združevanje občine Miklavž na Dravskem polju, ki je po njihovem mnenju sedaj preveč razdrobljena. Predsednik novoustanovljene stranke je postal Iztok Peterin, miklavški svetnik, sicer nosilec Liste Lea Kremžarja na prejšnjih volitvah.

ustanovni kongres stranke Dialog za napredek

Znano je, da se dosedanji župan Leo Kremžar, ki je občino vodil kar dvajset let, poslavlja. Tako so se nekateri občinski svetniki, ki so kandidirali na Listi Lea Kremžarja odločili, da ustanovijo svojo stranko Dialog za napredek.

Uvodoma je pobudnik za ustanovitev stranke Peterin povedal, da je bilo za ustanovitev stranke potrebnega veliko odrekanja, kar se je obrestovalo v zelo dobro pripravljenem programu in statutu ter zbrano ekipo, ki je odlična. Nato je vseh 20 članov, ki so podpisali pristopne izjave tudi soglasno potrdilo statut stranke. Volilno komisijo stranke sestavljajo Sonja Peterin, Robert Horvat in Lara Dražđek. Za predsednika stranke so nato izvolili Peterina, ki je ob izvolitvi dejal: “Sam brez ekipe ne morem nič. Več glav več ve, zato z veseljem sprejemam zaupano nalogo. Obljubim, da se bom ves čas trudil po najboljših močeh.” Za podpredsednika stranke je nato, po predlogu Iztoka Peterina, bil izvoljen Boštjan Hočevar, ki je svojo izvolitev pospremil z besedami:”Ni važen posameznik, važna je ekipa.”

K aktivnemu sodelovanju v stranki so povabili tudi nekdanjega vrhunskega športnika, nogometaša Damirja Pekiča, ki je prav gotovo največji pečat pustil v klubu NK Maribor. Pekič, ki že 22 let živi v občini Miklavž na Dravskem polju je na kongresu potrdil, da so ga k aktivnemu udejstvovanju v politiki nagovorili predvsem občani in nekateri svetniki iz Liste Lea Kremžarja, ki so pokazali namero o ustanovitvi nove stranke Dialog za napredek. “Predvsem bi rad deloval v lokalnem okolju, kjer poznam problematiko in sem prepričan, da lahko pomagam pri reševanju težav,” je uvodoma o svoji politični poti povedal Pekič in nadaljeval, da bo njegovo politično prizadevanje predvsem v smeri združevanja občine Miklavž na Dravskem polju, ki je sedaj po njegovem mnenju preveč razdrobljena. “Želim si, da so vsi kraji občina Miklavž in ne samo Miklavž na Dravskem polju. Ne želim preferirati zgolj enega kraja, ampak vidim občino kot celoto. Do zdaj me je najbolj motilo to, da so se delale razlike med kraji in tem, kdo prihaja iz Dobrovc, kdo iz Skok, Dravskega dvora in kdo iz Miklavža. Moj cilj bo, da vsi “dihamo” kot eno in da bo lahko nekdo iz Dobrovc ponosen na neko novo pridobitev v Skokah in obratno,” je še dodal.

Ustanovni kongres stranke Dialog za napredek

Pekič je bil izvoljen tudi v izvršni odbor. Dejal je, da ga je k prestopu na lokalni politični parket prepričala predvsem ekipa in dejstvo, da se stranka zavzema za dialog z vsemi občani, ki po njegovem mnenju do zdaj niso bili dovolj slišani. Povedal je, da ga še posebej veseli dejstvo, da se bo stranka zavzemala za enakost in združitev vseh krajev oziroma vasi, ki spadajo v občino Miklavž na Dravskem polju, saj je to tudi njegova osebna prioriteta.
Kongres pa je zaključil predsednik stranke Peterin z besedami: “Živimo v dobro komunalno urejeni občini, zato bo prav gotovo na prednostni listi dokončati še zadnji del kanalizacijskega omrežja v Dravskem dvoru. Na prednostni listi stranke je tudi povečanje osnovne šole, ki že zdaj ne zadostuje vsem kapacitetam šolarjev. Stranka pa bo delovala predvsem v smeri, da bi se ljudje začeli več družiti, zato predvidevajo več srečanj občanov in ureditev rekreacijske poti med vasmi. Stranka želi še povečati socialno noto občine. Radi bi ponudili roko gospodarstvenikom, da bi svoje dejavnosti zadržali v občini. Želimo še bolje skrbeti za društva, predvsem pa za mlade, saj zdaj niso organizirani, kar pomeni, da obstaja velika možnost, da po končanem šolanju občino zapustijo.”

Zaenkrat je znano zgolj to, da bo na lokalnih volitvah za župana v občini Miklavž na Dravskem polju kandidiral Egon Repnik na Listi za skupno občino Miklavž.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.