19:16, čet, 4. Jul

V nadzornem svetu Snage vre, pritiski politike tudi v Nigradu





Poročali smo o tem, da so mariborska javna podjetja zamenjala nadzornike. Konec januarja je potekala konstitutivna seja nadzornega sveta Snage Maribor, kjer niso izvolili predsednika, saj nista ne Matjaž Andric, ki ga je predlagal Damijan Škrinjar (zaupnik Saše Arsenoviča), ne Milan Lukić, svetnik Gibanja Svobode, dobila večine.

A kot kaže je to bil šele začetek zapletov v nadzornem svetu Snage. Še vedno so namreč brez predsednika, saj ne popušča nobena stran. Niti Saša Arsenovič niti Gibanje Svoboda. Zanimivo bo spremljati razplet, glede na to, da kroži neuradna informacija, da bi si naj vse nadzorne svete in predsednike, Svoboda in Arsenovič delila na pol.

Po naših informacijah, se je seja nadzornega odvila tudi včeraj, 9. februarja, a ponovno so se razšli brez predsednika, kljub temu da je bil namen, da ga tokrat imenujejo. Z informacijami smo se obrnili tudi na službo za odnose z javnostmi Javnega holdinga Maribor.

Hkrati pa krožijo tudi informacije, da naj bi predstavnica vseh manjših občin soustanoviteljic, ki je v nadzornem svetu Snage tokrat Suzana Gomolj, razmišljala o odstopu, ker naj bi se na njo vršili pritiski. Ugibamo lahko, da so pritiski povezani s tem, komu naj odda svoj glas za predsedniško mesto nadzornikov.

Pritiski politike v Nigradu

Pritiski in vplivi politike so v Mariboru močni. Očino se politika meša v vse pore, tudi v imenovanja direktorjev javnih podjetij, kljub temu, da mariborski župan Saša Arsenovič vedno glasno zatrjuje, kako javna podjetja in holding  delujejo samostojno, brez političnih indikacij, kako naj delujejo. A vendar, smo uspeli pridobiti informacijo, da je podžupan poskušal vplivati na nadzornika Nigrada, da je kandidat T. K. pravi za mesto direktorja. Torej če se mariborska mestna oblast, res ne vmešava v delovaje javnih podjetij, bomo videli, ko bo prišlo do imenovanja direktorja, če bo morda imenovan ravno T. K.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.